Bölgesel kalkınmada iş dünyası

Trabzon SİAD (TSİAD) Başkanı Zeyyat Kafkas  16-17 Aralık 2010 tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü Zirvesi “Doğru bölgesel kalkınma politikaları oluşturulması ve iş dünyasının sürece etkin katılımı için önemli bir f

Bölgesel kalkınmada iş dünyası

Trabzon SİAD (TSİAD) Başkanı Zeyyat Kafkas  16-17 Aralık 2010 tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü Zirvesi “Doğru bölgesel kalkınma politikaları oluşturulması ve iş dünyasının sürece etkin katılımı için önemli bir fırsat yaratacaktır, değerlendirmesini yaptı.

TSİAD Başkanı Zeyyat Kafkas, Diyarbakır’da 16- 17 Aralık 2010 tarihinde Türk Girişim ve İşdünyası tarafından düzenlenecek “Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü”  başlıklı zirveye katılacaklarını söyledi. Zirveyi değerlendiren Kafkas şunları söyledi.

Diyarbakır’da 16 Aralık Perşembe günü, EURADA Direktörü Christian Saublens’in katılımıyla bir panel izleyeceğiz. Türkiye ve Avrupa’da Bölgesel Kalkınma, Kalkınma Ajanslarının Rolü Paneli’nde, bölgesel kalkınma ve ajanslar, hem yerel, hem de Avrupa örnekleriyle tartışılacaktır. Toplantıya DPT temsilcileri ile 26 kalkınma ajansının başkanı, kalkınma kurulu başkanları ve genel sekreterleri de davetlidir.

Ardından, Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve bölgesel kalkınma için ayrılan kaynağın dağılımı için yeni ve özgün bir mekanizma öneren Türkiye’de Bölgesel Kalkınma: Farklılıklar, Bağıntılar ve Yeni Bir Mekanizma Tasarımı adlı raporun sunumunu izleyeceğiz.  

 Bu çerçevede toplantı, doğru bölgesel kalkınma politikaları oluşturulması ve iş dünyasının sürece etkin katılımı için önemli bir fırsat yaratacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi