Belediye taşeron işçilerine kadro gelecek mi? İşte detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kapsam dışı kalan 90 bin taşeron işçinin kadroya alınacağının müjdesini vermişti.

Belediye taşeron işçilerine kadro gelecek mi? İşte detaylar

Fakat 90 bin taşeron işçinin kimleri kapsayıp kapsamayacağı henüz belli değil. Ayrıca 90 bin taşeron işçinin yanı sıra 550 bin sözleşmeli işçinin de kadro çalışması için hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Peki bu çerçevede belediye taşeron işçileri kadroya geçecek mi? 4/A, 4/D güvenlik görevlisi, aşçı, şoför ve temizlikçi gibi sözleşmeliler için kadro müjdesi geldi mi?Belediye Taşeron İşçilerine Kadro Gelecek Mi? Devlet kadrolarında bulunan sözleşmeli personelin yaklaşık 90 bin kişilik bir kısmı kapsam dışı kalmıştı. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gerekli çalışmaların başladığını belirtmişti. Aynı zamanda sözleşmeli personelin yanı sıra 600 bin taşeron işçinin de kadroya geçip geçmeye araştırılıyor. Bu kapsamda belediye taşeron işçilerine kadro gelecek mi? İşte konuya dair son gelişmeler burada!

BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO GELECEK Mİ?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeniden faaliyetlere başlamasıyla torba yasada taşeron işçilere kadro verilmesi ve düzenlemenin yürürlüğe girmesi gibi teklifler yer alıyor. 

Taşeron işçilerin kadro mağduriyetine değinen Bakan Bilgin, "Hemen hemen 1 milyon işçi kadrolu oldu  fakat o günkü ortamda 90 bin işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya istidhamı adına gerekli incelemelerimizi gerçekleştirdik. Bir sonraki aralık ayında tekrardan asgari ücreti tartışacağız. Enflasyonun tesirini, tahribatını göz önünde bulundurarak yeni bir değerlendirme neticesinde kararımızı duyuracağız" ifadelerini kullandı

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?
TBMM'nin açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen taşeron işçi meselesi hakkında gerekli çalışmalar hız kazanırken kimlerin kapsama alınıp alınmayacağı ise merak konusu oldu. Bakan Bilgin konuyla alakalı, "aynı zamanda sözleşmeli personelin kadroya katılması problemi Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Biz çalışmaları gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızla son konuşmayı yaptıktan sonra duyuruyu yapacağız. 696 sayılı yasa haricinde kalanların kadrolu işçi olarak katılması hususundaki tüm incelemelerizi tamamladık. Kapsam harici kalan 90 bin seviyesindeki personelin devlette kadroya dahil edilmesiyle alakalı son çalışmalar tamam." açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi