Trabzon'da Milli Eğitime tepki!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trabzon Şubesi Gençlik Kolları üyesi bir grup öğrenci, Atatürk Milliyetçiliği'nin ders kitaplarından çıkarıldığını ileri sürerek protesto gösterisi düzenledi.Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan ADD Trabzon Şubesi Gençlik Kol

Trabzon'da Milli Eğitime tepki!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trabzon Şubesi Gençlik Kolları üyesi bir grup öğrenci, Atatürk Milliyetçiliği'nin ders kitaplarından çıkarıldığını ileri sürerek protesto gösterisi düzenledi.

Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan ADD Trabzon Şubesi Gençlik Kolları üyesi öğrenciler, 'Şeriata karşı omuz omuza', 'Şeriat değil laik eğitim' ve 'İmamın ordusu eğitimden elini çek' yazılı dövizler taşıyarak, 'Atatürk gençliği görev başında' diye slogan attı. Grup adına konuşan ADD Trabzon Şubesi yöneticisi Özkan Çebi, bazı kendini bilmez politikacılar tarafından Atatürk Milliyetçiliği'nin ders kitaplarından çıkarıldığını ileri sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu hatanın önlenmesi gerektiğini söyledi. Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığını öne süren Çebi şöyle konuştu:

"Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'nın Atatürk ve Cumhuriyet devrimi karşıtı, karanlık eller ve kafalarla yönetildiğinin belgesidir. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya çalışanlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu saygısızca uygulamayı kınıyor ve söylemekten utanç duyan iktidar sahiplerine inat 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' diyoruz.".

Grup, yapılan açıklamanın ardından İstiklal Marşı okudu ve olaysız dağıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim