Trabzon'da 3 tutuklamaya protesto

Trabzon'da toplanan Halkevleri üyesi bir grup, Çaykara ilçesindeki Solaklı Deresi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santrale (HES) ve bu projede kullanılacak şantiyenin yapılmasına karşı çıkan yöre sakinleri ile işçiler arasında çıkan kavgayla ilgili

Trabzon'da 3 tutuklamaya protesto

Trabzon'da toplanan Halkevleri üyesi bir grup, Çaykara ilçesindeki Solaklı Deresi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santrale (HES) ve bu projede kullanılacak şantiyenin yapılmasına karşı çıkan yöre sakinleri ile işçiler arasında çıkan kavgayla ilgili 3 kişinin tutuklanmasını protesto etti.

Meydan semtindeki Atatürk Anıtı'nın önünde bir araya gelen, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ile Trabzon Halkevi Başkanı Sinan Kutay'ın da aralarında bulunduğu grup, "Direnen kardeşler kazanacak, Solaklı özgür akacak",

"HES'lere hayır" ve "Su hayattır" yazılı pankartlar açıp slogan attı.

Kutay, grup adına okuduğu basın açıklamasında, 3 gün önce Çaykara ilçesindeki Karaçam beldesinde bulunan Solaklı Deresi'ne yapılması planlanan Derebaşı HES Projesi'ne karşı çıkan köylülere jandarmanın ve şirket elemanlarının müdahale ettiğini, jandarma tarafından gözaltına alınan 6 kişiden 3'ünün tutuklandığını söyledi.

Solaklı Deresi'ndeki HES'e karşı açılan "yürütmenin durdurulması ve iptal" istemli dava sürecinin devam ettiğini söyleyen Kutay, olumsuzlukların temelinde projeyi yürüten şirketin olduğunu ileri sürdü.

Kutay, HES projelerine tepki göstererek, Solaklı Deresi'ndeki HES ve bu projede kullanılacak şantiyenin yapılmasına karşı çıkan yöre sakinleri ile işçiler arasında çıkan kavgayla ilgili tutuklanan 3 köylünün serbest bırakılmasını istedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel