MSÜ sınavına kaç kişi başvurdu? MSÜ sınavına kaç kişi girdi?

MSÜ sınavına kaç kişi başvurdu? MSÜ sınavına kaç kişi girdi? İşte detaylar...

MSÜ sınavına kaç kişi başvurdu? MSÜ sınavına kaç kişi girdi?

Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı, 3 Mart 2024 Pazar günü Türkiye genelinde 81 ildeki 108 sınav merkezinde gerçekleşti. Geçen yıla oranla daha yüksek bir katılım sağlanırken, adaylar "2024 Milli Savunma Üniversitesi sınavına ne kadar kişi başvurdu ve ne kadarı katıldı?" sorusuna cevap aradılar. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl MSÜ sınavına 736,894 aday başvurdu.

Bu sınav, hem kadın hem de erkek adayların yoğun ilgisini çekti, başvuranların 383,975'i kadın, 352,919'u erkek olarak kaydedildi. Sınavın tamamlanmasının ardından katılım sayısıyla ilgili net bilgilerin verilmesi bekleniyor.

Prof. Dr. Ersoy'un yaptığı yazılı açıklamada, sınavda görev alan kişi sayısı, kullanılan bina ve salon sayısı gibi detaylar da paylaşıldı. Sınav Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor ve adaylara 120 soruyu 165 dakika içinde cevaplamaları için zaman veriliyor. Sınav sabah 10.15'te başlayıp öğleden sonra 13.00'te sona erdi, bu süre zarfında adayların sınav binalarına en geç saat 10.00'a kadar giriş yapmaları gerekiyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim