2024 MSÜ sıralama nasıl hesaplanır? MSÜ kaç yanlış doğruyu götürür? MSÜ sınav puanı kaç yıl geçerli?

2024 MSÜ sıralama nasıl hesaplanır? MSÜ kaç yanlış doğruyu götürür? MSÜ sınav puanı kaç yıl geçerli? İşte detaylar...

2024 MSÜ sıralama nasıl hesaplanır? MSÜ kaç yanlış doğruyu götürür? MSÜ sınav puanı kaç yıl geçerli?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı, ülke genelinde 81 ilde gerçekleştirilen ve binlerce adayın hayallerini süsleyen bir değerlendirme sürecidir. Sınavın sona ermesiyle birlikte, adaylar kendi performanslarını merak ederek, nasıl bir puanlama sistemine tabi tutulduklarını öğrenmek istemektedirler. MSÜ sınavında, adayların testlerde vermiş oldukları doğru cevapların sayısından, yanlış cevaplarının dörtte biri düşülür. Bu, sınavda yapılan her dört yanlışın, bir doğru cevabı götürdüğü anlamına gelir.

MSÜ sınav sonuçları, sadece sınavın yapıldığı yıl için geçerli olup, diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş gibi işlemlerde kullanılamaz. Sınavın değerlendirilmesi süreci, adayların optik okumaya uygun cevap kağıtlarına işaretledikleri cevapların, ÖSYM tarafından optik okuyucularla okunması ve bilgisayar ortamında değerlendirilmesiyle gerçekleşir. Her bir alt test için ayrı değerlendirme yapılır ve adaylar için standart puanlar hesaplanır. Bu puanlama, testlerin ortalama ve standart sapmasının belirlenmesi ve adayların ham puanlarının bu değerlere göre standartlaştırılması ile yapılır.

Adayların ağırlıklı puanları, hesaplanan standart puanlar ve belirlenen ağırlıklar kullanılarak oluşturulur. Ancak, ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için, adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinden en az birinden minimum 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. Ağırlıklı puanlar, belirlenen kriterlere göre hesaplandıktan sonra, en düşük 100 ve en yüksek 500 olacak şekilde yeniden düzenlenir. Böylece adayların MSÜ-Sayısal, MSÜ-Eşit Ağırlık, MSÜ-Sözel ve MSÜ-Genel puanları elde edilir. Bu süreç, adayların sınav başarılarının objektif bir şekilde değerlendirilmesini ve ilerideki eğitim hayatları için önemli bir adım atmalarını sağlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim