2024 TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2024 TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin düzenlediği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), adaylar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyordu ve bugün, 17 Mart'ta yapıldı. Adaylar, 31 Ocak ile 8 Şubat 2024 tarihleri arasında sınav için başvuruda bulunmuşlardı. Sınavın tamamlanmasının ardından, katılımcılar sonuçların ne zaman ilan edileceğini merak etmeye başladılar. İşte, TUS sınavı ve sonuçları hakkında bilmeniz gerekenler...

Özellikle doktorluk mesleğine adım atma arzusuyla bu sınav için uzun süredir hazırlanan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyorlar. ÖSYM'nin açıklamasına göre, bu yılın ilk TUS oturumu bugün gerçekleştirildi. ÖSYM Başkanı'nın belirttiğine göre, Temel Tıp Bilimleri Testi'ne 26,868, Klinik Tıp Bilimleri Testi'ne ise 27,633 aday katıldı. Ayrıca, STS Tıp Doktorluğu sınavına da toplam 1,586 aday giriş yaptı.

Temel Tıp Bilimleri Testi sabah 10.15'te başladı ve öğlen 12.30'da sona erdi. Öğleden sonra gerçekleştirilen Klinik Tıp Bilimleri Testi ise 14.45'te başlayıp, 17.00'de tamamlandı.

2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu sınav sonuçları, ÖSYM takvimine göre 17 Nisan tarihinde duyurulacak. Bu önemli tarih, adayların geleceklerine yönelik adımlarını şekillendirecek kritik bir dönemeç olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim