2024 LGS başvuruları nasıl yapılır?

2024 LGS başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

2024 LGS başvuruları nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan merkezi sınav için başvuru ve uygulama rehberini yayınladı. Katılımın gönüllülük esasına dayandığı bu sınav, öğrencilerin hayallerindeki liselere girişlerini sağlamak amacıyla düzenleniyor. Sınav için başvurular, 18 Mart'tan itibaren 29 Mart'a kadar e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

LGS başvurusu yapacak öğrencilere yönelik detaylı bilgiler sunulan rehberde, öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları gibi çeşitli liselere giriş yapabilmeleri için gereken süreçler açıklanıyor. Ayrıca, yurt dışında öğrenim gören ve e-Okul sistemine kaydı bulunmayan öğrencilerin başvurularını nasıl yapacaklarına dair bilgilere de yer veriliyor. Başvuruların ardından, okul müdürlükleri 1 Nisan 2024'e kadar başvuruları onaylayacak.

Sınav giriş belgeleri ve öğrencilerin sınavda başarılı olabilmeleri için ölçecekleri beceriler hakkında bilgiler de rehberde yer alıyor. Sınav soruları, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma gibi becerilerini test etmek üzere hazırlanacak. Öğrencilere ait fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda erişime açılacak. Bu belgeler, okul müdürlüklerince onaylandıktan sonra öğrencilere verilecek. Sınava katılacak öğrenciler, sınav günü yanlarında fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgelerini bulunduracaklar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim