2024 TUS sınavı kaç soru? TUS saat kaçta başlıyor? TUS kaçta bitiyor? TUS kaç dakika sürecek?

2024 TUS sınavı kaç soru? TUS saat kaçta başlıyor? TUS kaçta bitiyor? TUS kaç dakika sürecek? İşte detaylar...

2024 TUS sınavı kaç soru?  TUS saat kaçta başlıyor? TUS kaçta bitiyor? TUS kaç dakika sürecek?

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), tıp fakültesi mezunlarının merakla beklediği bir etkinlik olarak gündeme geldi. ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimi ile ilgili önemli detaylar, sınavın zamanlaması, süresi, soru sayısı ve adayların sınav giriş belgelerini nasıl alabilecekleri gibi konuları içeriyor. Bu yıl, TUS'un ilk oturumu 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek ve sabah 10:15'te başlayacak. Sınav, 120 sorudan oluşacak ve adaylara toplam 150 dakika süre tanınacak. Adaylar, sınav giriş yerlerini öğrenmek için belirtilen bağlantıya tıklayarak giriş belgelerini sorgulayabilirler.

Sınav sonuçlarının ise 17 Nisan 2024'te açıklanacağı duyuruldu. Ayrıca, kimlik kartını kaybeden veya sınav için gerekli belgeleri eksik olan adaylar için ÖSYM, sınav günü sınav merkezlerinde bulunan bazı İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin sabah 07:00'den 14:30'a kadar açık tutulacağını belirtti. Bu durumdaki adaylar, geçici kimlik belgesi alabilmek için bu müdürlüklere başvurabilecekler. ÖSYM, adayların sınav giriş bilgilerine ulaşabilmeleri için ilgili sınavın başvuru bilgilerine online erişim imkanı da sağlayacak. Adayların, sınav günü gerekli olan sınav giriş belgesi ve biyometrik fotoğraflarını yanlarında getirmeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim