Trabzonlu Sabit'i işten kovdular

Almanya´nın Oberhausen kentinde yaşayan ve çalıştığı şirkette işçi temsilciliği yapan Trabzonlu Sabit Cumcu, işyerinde arkadaşlarını savunmasıyla göze battığını ve bundan dolayıda iş verenin kendisine çıkış verdiğini iddia etti.İş arkadaşları, dün akşam d

Trabzonlu Sabit'i işten kovdular

Almanya´nın Oberhausen kentinde yaşayan ve çalıştığı şirkette işçi temsilciliği yapan Trabzonlu Sabit Cumcu, işyerinde arkadaşlarını savunmasıyla göze battığını ve bundan dolayıda iş verenin kendisine çıkış verdiğini iddia etti.İş arkadaşları, dün akşam düzenledikleri bir dayanışma programıyla Sabit Cumcu´ya destek verdiklerini gösterdiler.

Oberhausen kentinde bir ağır araç fırmasında 24 yıldır çalışan ve uzun süredirde işçi temsilciliği görevini yapan Sabit Cumcu (42), haksızlığa uğrayan iş arkadaşlarını savundu diye işverenin kendisine haksız yere çıkış verdiğini iddia etti.

Yaklaşık 2200 kişinin çalıştığı ve çok sayıda Türk işçisinin de bulunduğu şirkette çalışan Sabit Cumcu´nun, Türk-Alman ayrımı yapmadan iş arkadaşlarına destek olmakla oldukça sevildiği belirtildi.

Sabit Cumcu´ya destek olmak için yaklaşık iki yüz çalışma arkadaşı dayanışma gecesi düzenlerken, çalışanlardan bir çoğu Sabit Cumcu´nun ayrımcılığa uğrayan Türk işçilerin haklarını savunmakla işverenin gözüne battığını dile getirdi.Çalışanların yanısıra bazı sendika temsilcilerin de Sabit Cumcu´ya destek vermek için dayanışma gecesine katıldığı gözlenirken, Alman davetlilerinin de çokluğu dikkat çekti.Dayanışma gecesinde Sabit Cumcu´ya destek için, birde imza kampanyası başlatıldı.

Bir çok Türk gencinin işe alınmasında öncülük yaptığı belirtilen Sabit Cumcu, kendisine neden çıkış verildiğini şu sözlerle ifade etti:"Şirkette her zaman haksızlığa karşı çıktım.Son olarak da stayer olarak çalışan gençler arasında, not ve becerileriyle Türk gençlerden geride olmalarına rağmen Almanların mukaveleleri uzatılırken, Türk gençlerine aynı şansın verilmediğini belgeli olarak ortaya koydum.Bu girişimim üzerine zora giren şirket yöneticileri, bir başka bir çalışanı planlı olarak üzerime saldı ve aramızda yaşanan tatsızlığı öne sürerekte haksız yere bana çıkış verilmesini sağladılar.Ama ben sonuna kadar mücadelemi sürdürecegim.Kolay kolay teslim olmayacağım, hukuk yoluyla hakkımı arıyorum ve 14 Ocak´ta mahkemeye çıkacağım".

Düzenlenen dayanışma gecesine katılan ve Sabit Cumcu´yla beraber işçi temsilcisi görevini yürüten Rukiye Demir ve bazı çalışma arkadaşları, Sabit Cumcu´nun çalışanların haklarını savunmak için işverenle karşı karşıya gelmekten çekinmediğini ve özellikle de genç çalışanların yanında olduğunu dile getirdiler.

Sabit Cumcu için düzenlenen dayanışma gecesine katılan Türk-Alman davetliler, müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya