Muhalifler IŞİD'le çatışıyor!

Suriye’de IŞİD’le muhalifler arasında çatışmalar sürerken, patlama sesleri Suriye sınırında bulunan Kilis’te duyuluyor. Suriye’de IŞİD, muhaliflerin ikmal yollarını kesmek ve yol güzergahındaki köyleri ele geçirmek için çatışma başlattı. Muhalifler kendi

Muhalifler IŞİD'le çatışıyor!
Suriye’de IŞİD’le muhalifler arasında çatışmalar sürerken, patlama sesleri Suriye sınırında bulunan Kilis’te duyuluyor.
 
Suriye’de IŞİD, muhaliflerin ikmal yollarını kesmek ve yol güzergahındaki köyleri ele geçirmek için çatışma başlattı. Muhalifler kendi sorumluluk alanını savunmak için IŞİD’le çatışıyor. Atılan bombaların sesi Türkiye-Suriye sınırındaki Kilis’in sınır köylerinden duyuluyor. Aralarında Türkmenlerin de bulunduğu gruplar, çatışmalardan kaçarak güvenli bölgelere gidiyor. Kurdukları derme çatma çadırlarda barınan Türkmenler yardım bekliyor. IŞİD militanlarının girdikleri köylere uzaktan attıkları bombalar nedeniyle bir çok köyde ekili hububat alanları yandı. Türkmenler, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile El Nusra Cephesi ortak hareket ederek, IŞİD’e karşı birlikte savaşıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise 24 saat devriye gezerek sınırda tedbirlerini attırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler