Gümüşhaneli bakan Almanya'yı dağıttı!

BERLİN Eyaleti Çalışma Kadın ve Uyum Bakanı Gümüşhane asıllı Dilek Kolat’a parti teşkilatı seçimlerini maniple ettiği suçlaması yöneltildi. Kolat’ın 23 Mart’ta SPD Fridenau Bölge Teşkilatı’nda gerçekleşen ve Tempelhof Schöneberg ilçe teşkilatı başkanlığı

Gümüşhaneli bakan Almanya'yı dağıttı!
BERLİN Eyaleti Çalışma Kadın ve Uyum Bakanı Gümüşhane asıllı Dilek Kolat’a parti teşkilatı seçimlerini maniple ettiği suçlaması yöneltildi. Kolat’ın 23 Mart’ta SPD Fridenau Bölge Teşkilatı’nda gerçekleşen ve Tempelhof Schöneberg ilçe teşkilatı başkanlığı için önerildiği seçimde oy kullanmaları için yeni üye kaydı yaptırdığı iddia edildi. Taşıma oy iddiası gündeme otururken, manipülasyon iddiası ile 43 SPD üyesi, parti içinde soruşturma açılması için girişimde bulundu.
 
Bir diğer iddiada ise belediye meclisi üyesi Orkan Ö.’nün en az üç genç Türk seçmeni Kolat lehine etkilediği ileri sürüldü. Okran Ö.’nün bakanlık bütçesinden Göçmenler İçin Mesleki Nitelikleştirme Ağı (BQN) adına yarım milyon euro aldığı da iddialar arasında yer aldı. Bu iddialar karşısında Bakan Dilek Kolat ise sessiz kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya