Ford, Yangın Riski Nedeniyle 42 Bin SUV'yi Geri Çağırıyor; NHTSA Soruşturma Başlattı

ABD'de Ford, 42 bin SUV modelini yangın riski sebebiyle geri çağırıyor. NHTSA, 2022-2023 Bronco Sport ve 2022 Escape modellerinde yakıt enjektöründeki arızayı soruşturuyor.

Ford, Yangın Riski Nedeniyle 42 Bin SUV'yi Geri Çağırıyor; NHTSA Soruşturma Başlattı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Ford Motor Company hakkında bir soruşturma başlatarak, şirketin 42 binden fazla SUV modelini yangın riski nedeniyle geri çağırma işlemine tabi tuttuğunu açıkladı. NHTSA, Ford'un 2022-2023 model yılı Bronco Sport ve 1.5L motorlu 2022 Ford Escape SUV'larında yakıt sızıntısına yol açabilecek yakıt enjektörü arızası tespit etti. Bu durum motor bölgesinde yangına neden olabilecek ciddi bir risk taşımaktadır.

Ford tarafından yapılan açıklamaya göre, arızalı yakıt enjektörlerinin çatlayarak yakıt sızdırması ve ardından yangın çıkması potansiyeli bulunuyor. Şirket, sorunlu parçaların değiştirilmesi sürecinde, araç sahiplerine bir motor kontrol yazılımı güncellemesi ve bir tahliye sistemi kurulumu öneriyor. Bu arada, Ford'un bu modellerde benzer yakıt enjektörü sorunları nedeniyle daha önce de geri çağırma işlemi yaptığı biliniyor; 2020-2023 model Ford Escape ve 2021-2023 model Ford Bronco Sport toplamda yaklaşık 522 bin adet araç, aynı sorun için geri çağrılmıştı.

Ford, şu ana kadar beş adet kaput altı yangını bildirilmiş olmasına rağmen, bu olaylar sonucunda herhangi bir kaza ya da yaralanma raporunun olmadığını belirtti. NHTSA, geri çağırma işleminin yeterliliğini ve güvenlik sonuçlarını detaylı bir şekilde gözden geçiriyor. Ford'un bu sorunu çözmek için aldığı önlemler ve geri çağırma süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen tüketiciler, şirketin müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya