Eurovision'da Terör Örgütü Şoku

 Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık dünyada 100 milyon kişinin izlediği şarkı yarışması sırasında ülkenin üç kenti olan Bakü, Gence ve Sumgayıt’ta “korku ve dehşet yaratmayı amaçlayan bir dizi suikast ve bomba

Eurovision'da Terör Örgütü Şoku

 

Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık dünyada 100 milyon kişinin izlediği şarkı yarışması sırasında ülkenin üç kenti olan Bakü, Gence ve Sumgayıt’ta “korku ve dehşet yaratmayı amaçlayan bir dizi suikast ve bombalı saldırı hazırlığında” bulunan 40 kişilik bir terör grubu yapılan gizli operasyonlarla çökertildi.

Bakanlık açıklamasına göre Şubat ayında Dağıstan’da bir araya gelerek eylem kararı alan çete, Türkiye’den Can Bonomo’nun da sahne aldığı Kristal Saray, çoğunlukla yabancıların kaldığı Marriot ve Hilton otelleri, camiler ve polis merkezlerine bombalı saldırıda bulunmak ve Devlet Başkanı İlham Aliyev’e suikast düzenleme hazırlığı içindeydiler. Polisin gizli operasyonunda iki Azeri vatandaşının öldürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya