Kılıçdaroğlu: Türkiye taşeron oldu

Bunun hükümetin aldığı bir karar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin izlediği Suriye politikasını öteden beri doğru bulmuyoruz. Türkiye Ortadoğu'da söz ve karar sahibi olacaksa, Türkiye'nin sözü dinlenecekse bu politikalarla olmaz" diye konuştu.T

Kılıçdaroğlu: Türkiye taşeron oldu

Bunun hükümetin aldığı bir karar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin izlediği Suriye politikasını öteden beri doğru bulmuyoruz. Türkiye Ortadoğu'da söz ve karar sahibi olacaksa, Türkiye'nin sözü dinlenecekse bu politikalarla olmaz" diye konuştu.

Türkiye'nin Batı'nın egemen güçlerinin politikalarını Ortadoğu'da uygulayan bir ülke konumunda olmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye bugüne kadar Ortadoğu'ya kendi özgür iradesi ile seslendi. Ortadoğu politikalarını kendi özgür iradesi ile oluşturdu. İlk kez bu hükümet döneminde Ortadoğu politikalarını başkaları belirliyor, uygulayıcısı da Türkiye. Bu Türkiye'yi dış politikada taşeron durumuna soktu, bu doğru değil. Ve bunun yarattığı sakıncaları esnaftan tutun sanayiciye kadar pek çok yurttaş da hissediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset