'Esad Şam'ı tahliye ediyor' iddiası!

Bölgede yaşayanlar ve bir Özgür Suriye Ordusu kaynağının Reuters'a verdiği bilgilere göre, boşaltılan binaların başında Emeviye Meydanı'ndaki Genelkurmay Başkanlığı binası, hemen yanındaki hava kuvvetleri karargahı ve Batı Far Suseh'teki güvenlik karargah

'Esad Şam'ı tahliye ediyor' iddiası!

Bölgede yaşayanlar ve bir Özgür Suriye Ordusu kaynağının Reuters'a verdiği bilgilere göre, boşaltılan binaların başında Emeviye Meydanı'ndaki Genelkurmay Başkanlığı binası, hemen yanındaki hava kuvvetleri karargahı ve Batı Far Suseh'teki güvenlik karargahları yer alıyor.

Bu önlemin, olası bir askeri operasyona karşı alındığı belirtilirken, boşaltılan binalarda neredeyse hiçbir çalışan kalmadığı aktarıldı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, son 48 saat içinde binalardaki önemli belge ve hafif silahların da askeri araçlarla taşınarak, başka bir yere götürüldüğü iddia edildi.

"ONLAR SAVAŞMAK İSTİYOR VE BİZ SAVAŞAĞIZ, PES ETMEYECEĞİZ"

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riad Haddad, ülkesine yapılacak olası bir askeri müdahalede, kendilerini tüm güçleriyle savunacaklarını söyledi.

Rus "Ria-Novosti" haber ajansına konuşan Haddad, Suriye yönetiminin olası bir askeri operasyonda kendi devletini korumak için her şeyi yapacağını ifade ederek, "Biz sahip olduğumuz tüm gücümüzle kendimizi savunacağız. Bu savaşı Batı istiyor ve biz kendimizi savunmak zorundayız. Onlar savaşmak istiyor ve biz savaşacağız, pes etmeyeceğiz" dedi.

Haddad, Şam yakınlarında kimyasal silah kullanıldığı iddialarını reddederek, "Silahlı teröristler ve terörist gruplar kimyasal silah kullandı ve önceden planlıydı. Her şey tam da BM uzmanlarının Suriye'de bulunduğu zaman gerçekleşti. Yönetimi ve orduyu suçlayacak hiçbir kanıt yok" ifadesini kullandı.

Suriye'ye olası bir askeri müdahalede Esed yönetiminin, Rusya'dan teslim edildiği iddia edilen S-300 füzelerini kullanıp kullanmayacağı sorusuna cevap vermeyen Haddad, "Kendimizi savunacak envanterimiz var" demekle yetindi.

Büyükelçi, Suriye'nin içişlerine müdahalenin "başarısızlığa mahkum olacağını" öne sürerek, "ABD'nin Ortadoğu'daki hiçbir stratejisi başarılı olmadı ve olmayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya