Çevreci İmamlar Yarıştı

Camiler Haftası nedeniyle camiler arasında atık pil toplama yarışı yapıldı. Yarışmada en çok pil toplayan çevreci imamlara, çeyrek altın, dizüstü bilgisayar ve tefsir gibi hediyeler verildi. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde "Camilerimiz her yönüyle örnek"

Çevreci İmamlar Yarıştı

Camiler Haftası nedeniyle camiler arasında atık pil toplama yarışı yapıldı. Yarışmada en çok pil toplayan çevreci imamlara, çeyrek altın, dizüstü bilgisayar ve tefsir gibi hediyeler verildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde "Camilerimiz her yönüyle örnek" sloganıyla, 158 cami arasında atık pil toplama yarışı yapıldı. Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Yeşilyurt İlçe Müftlüğü tarafından organize edilen yarışma kapsamında afiş, broşür ve atık pil toplama kutusunun bırakıldığı camilerden yaklaşık 5 ayda 377 kilogram pil toplandı. Çevre ve insan sağlığına yönelik duyarlılığı artırılması için 27 Nisan'da başlatılan yarışma, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftasında sona erdi. Açıklanan sonuçlarda, 169 kilogram atık pil toplayan Yakınca merkez Cami birinci olurken, duruldu Mahallesi Cami'si ikinci, İnönü Mahallesi İstasyon Camii ise üçüncü oldu. Dereceye giren camilerin çevreci imamlarına ise ödüller verildi. düzenlenen ödül törenine AK Parti milletvekilleri ve Milletvekili adayları Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

dereceye giren camilerin imamlarına, çeyrek altın, dizüstü bilgisayar, 5 ciltlik tefsir ödülleri ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Milletvekilleri Nurettin Yaşar ile Bülent Tüfenkci tarafından verildi. Yarışmaya katılan 158 cami imamına ise sıvı el sabunu ve sabunluk hediye edildi.

Belediye Başkanı Polat, dereceye giren 3 caminin taleplerini ve ihtiyaçlarını da karşılayacağını kaydetti. Polat, ""Piller çevreye, insana, doğaya zararlı oluyor. Eğer piller, çevreye atılırsa bırakılırsa insanımıza ve çevremize birçok zararı oluyor. Bu yüzdende biz Yeşilyurt Belediyesi olarak bütün okullarımızda, kamu kurumlarında ve camilerimizde pil toplama ile ilgili kutularımızı bıraktık. Biz bu topladığımız pilleri usulüne göre bertaraf ediyoruz. Cemaatimizin ve imamlarımızın bu kampanyaya hassasiyet gösterdiler, duyarlı oldular. Yakınca'daki Merkez camimizin imam ve cemaati, çok duyarlı davranarak diğer camilerimize açık ara fark atmış oldu. Bu duyarlılıklarından dolayı başta cami imamımız olmak üzere Yakıncalı hemşerilerimi tebrik ediyorum. İlk üç camimize, camilerimizin ihtiyaçları ne varsa karşılayacağız. Yakınca camimizin de asma katının güçlendirilmesini istediler, inşallah güçlendirmeyi yapacağız. İlk 10 camimize kitap hediye edeceğiz. Yarışmaya katılan tüm camilerimize sıvı sabun ve sabunluk hediye edeceğiz" dedi.

Ödül Töreninde Konuşma Yapan Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar ise "İslam Dini sadece çevre temizliği ile değil, kalp temizliğe ve diğer temizliğe de çok önem verir. Bizler din adamı olarak sadece konuşmakla değil, bu temizlik anlayışını uygulamaya dökmekle de örnek oluyoruz. Rabbim tüm Türkiye'mize hem çevre temizliği konusunda, hem kalp temizliği konusunda, hem de hak yoluna girme konusunda, yardımcı olsun" diye konuştu.

Günümüzde kimyasalların su kaynaklarını, çevreyi ve toprağı tehdit ettiğini hatırlatan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, "Maddi ve manevi her türlü temizlik önemlidir. Özellikle de çevrenin temizliği, dinimizce imandan gelen bir hüküm olması dolayısıyla çok önemlidir. Sanayileşmeyle beraber, sıkıntıların arttığını görüyoruz. Sanayileşirken çevreyi ihmal etmememiz lazım. Elbette ki ülkemizin geliri az, kalkınması için, çevreyi, doğayı, kültürü, suyu da korumak gerekiyor. Bu anlamda bütün toplum birimlerinin harekete geçmesi gerekiyor. Bu amaçla Belediyemiz din adamlarımızı kampanya içerisine davet ettiler, şimdi bütün kamu kurumlarında değişik dönüşüme uygun çöp toplanıyor" dedi.

Milletvekili adayı Tüfenkci, huzur ve duyarlılık için çevreye duyarlı faaliyetlerde bulunulması gerektiğini ifade etti. Yaşar, "Buraya gelirken basit bir proje olarak düşünmüştüm ama yolda gelirken önemli bir şey yaptığımızı fark ettim. Birlikte yaptığımız her şey değerlidir, kutsaldır. Kamu ile sivil toplumun beraber yaptığı işlerin önemi çok daha büyüktür. Bu birliktelik için herkese teşekkür ediyorum. Birlikte iş yapma becerisi ve kararlılığı bizlere ilerde çok daha büyük şeyler kazandıracaktır" diye konuştu.

Çevreci İmamlar Yarıştı

Çevreci İmamlar Yarıştı

Çevreci İmamlar Yarıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam