Büyükşehir Trabzon'da büyük rezalet

Trabzon bugün uzun zamanın ardından şiddetli yağışla karşılaştı. Bu karşılaşma Trabzon'da vatandaşlar arasında büyük bir paniğe ve korkuya neden olurken şehir adeta alt üst oldu. Son seçimlerle birlikte büykşehir statüsüne geçen Trabzon'da yaşananlar gele

Büyükşehir Trabzon'da büyük rezalet
Trabzon bugün uzun zamanın ardından şiddetli yağışla karşılaştı.
 
Bu karşılaşma Trabzon'da vatandaşlar arasında büyük bir paniğe ve korkuya neden olurken şehir adeta alt üst oldu. Son seçimlerle birlikte büykşehir statüsüne geçen Trabzon'da yaşananlar gelecekte yaşanabilecek daha büyük bir felakette şehrin ne hale geleceğinin sinyallerini de vermiş oldu.
 
 
Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış kısa süre içerisinde Trabzon'da hayatı tamamen felç etti. Şehrin tamamına yakınında su baskınları yaşanırken Trabzon'daki altyapı eksikliği bir kez daha günyüzüne çıktı. Yağışın ilk yarım saatinde yollar adeta dereye dönerken lağım akarlarının da patladığı ve sokakların pisliğe gömüldüğü görüldü. Sokaklar su altında kalırken bir de lağım pisliği yer yer sokakları esir aldı. Şiddetli yağış trafiği de felç ederken yollar yürünmez hale geldi.
 
 
Belediye yetkilileri  konuyla ilgili açıklama yaparak tüm personellerinin iş başında olduğunu ve şehrin heryerine yardım göndererek çalışma yaptıklarını söylese de şehirde ortaya çıkan manzara bu açıklamayı gölgede bıraktı. Şehrin göbeği olarak bilinen Atatürk Alanı ve Uzun Sokak bile sular altında kalırken diğer mahallelerden gelen haberler ve görüntüler de hiç iç açıcı olmadı. Özellikle Pazarkapı mevkindeki pazar girişinde toplanan yağmur suyu arabaları bile içerisine alacak kadar yükselmesi de bunun göstergesi oldu.
 
 
Özellikle işyerlerini su baskınına maruz kalan vatandaşlar ise isyan ederken altyapı eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini aksi takdirde her yağmurda yaşadıkları su baskınlarının daha kötü sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
 
 
Şiddetli yağmur karşısında bir anlamda çaresiz kalan Trabzon'un olası bir sel felaketinde ne hale geleceği ise şimdiden korku ve merak içerisinde beklenen en önemli konu oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel