Zigana'da kış şenliğine kar engeli

Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı'nda, kar olmamasından dolayı hafta sonu yapılması planlanan şenliğin bazı bölümlerinin iptal edilebileceği bildirildi.Torul Kaymakamı Recai Karal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda, 22

Zigana'da kış şenliğine kar engeli

Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı'nda, kar olmamasından dolayı hafta sonu yapılması planlanan şenliğin bazı bölümlerinin iptal edilebileceği bildirildi.

Torul Kaymakamı Recai Karal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda, 22 Şubat Cumartesi 8. Zigana Dağı Kış Şenliği'nin yapılmasının planlandığını belirtti.

Şenliğin Gümüşkayak Tesisleri'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla başlayacağını ifade eden Karal, "Etkinliğimiz Zigana Endemikleri ve Zigana Eko Kültürü Resim Sergisi ile devam edecek. Folklor gösterileri, halat yarışı ve halk konserinin ardından kemençe eşliğinde horon oynanacak ve doğa yürüyüşü yapılacak" dedi.

Karal, Zigana Dağı ile kayağın özdeşleştiğini kaydederek, "Şenlik programına, milli kayakçı Muzaffer Demirhan adına gerçekleştirilecek kayak yarışmaları ile kayaklı meşale gösterisi koymuştuk ancak dağda bu etkinlikleri gerçekleştirecek miktarda kar yok. Kar yağmazsa Muzaffer Demirhan Kayak Yarışları ile meşaleli kayak gösterisi iptal edilecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel