Yılbaşında gözde D.Karadeniz

 Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yılbaşı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.Türkiye'nin en önemli turizm yörelerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz, iş ve şehir yaşantıs

Yılbaşında gözde D.Karadeniz

 Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yılbaşı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.

Türkiye'nin en önemli turizm yörelerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihlerinin başında yer alıyor.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz, kışın karlı dağları, gölleri, kendine özgü doğası, mağaraları, tarihi mekanları ve sunduğu turizm alternatifleriyle yılbaşı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Doğal ve kültürel varlıkların yanı sıra ılıman iklimi, yağmurlu havası, turistik pansiyonları ve yöresel yemekleriyle de ilgi gören Doğu Karadeniz, ziyaretçilerine doğa turizmine yönelik pek çok alternatif sunarak, diğer özel günlerde olduğu gibi yılbaşı tatilinde de otel rezervasyonlarında ortalama yüzde 85 oranında doluluk yaşıyor.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri (DOKA) Çetin Oktay Kaldırım,yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında her geçen yıl artış yaşandığını belirterek, geçen sene 4 milyon olan ziyaretçi sayısının, 2014 yılında yüzde 25 artış göstererek 5 milyonu aştığını söyledi.

Kaldırım, bölgede turizm rakamlarının "Uzungöl" ve "Ayder" kökenli geliştiğini vurgulayarak, turizm destinasyonunu Samsun'dan Artvin'e kadar yaymayı amaçladıklarını ifade etti.

Hükümetin bu kapsamda yürüttüğü yayla yolları projesinin olduğunu anlatan Kaldırım, "Proje Samsun'dan Artvin'e kadar yaylaları birbirine bağlıyor. Dolayısıyla proje bittikten sonra bölgedeki yaylalar, birbirine entegre olacak ve ziyaretçiler bütün yaylaları gezmiş olacak. Şu anda ziyaretçiler ağırlıklı olarak Uzungöl ve Ayder'i tercih ediyor" diye konuştu.

- "Doluluk oranı bazı yerlerde yüzde 90'a ulaştı"

Doğu Karadeniz'in yılbaşı gibi özel günlerde yoğun talep aldığını belirten Kaldırım, "Son rakamlara göre otel rezervasyonlarında bazı bölgelerde yüzde 90, bazı bölgelerde ise yüzde 80 olmak üzere ortalama yüzde 85 oranında bir doluluk olduğunu görüyoruz" dedi.

Kaldırım, bunun bölge açısından çok iyi bir rakam olduğunu vurgulayarak, yazın bu doluluk oranının 100'ü aştığını anlattı.

Bölgede kış turizminin, kayak turizminin altyapısının gelişmesine bağlı olduğuna işaret eden Kaldırım, "Doğu Karadeniz'de özellikle turizm yaz aylarında gerçekleşiyor. Yaptığımız çalışmalarla 3 aylık olan turizm sezonunu 6 aya kadar çıkarttık. Bu, çok önemli bir gelişmedir. Özellikle karla ilgili aktivitelerin yapılması, kongre turizminin altyapısının geliştirilmesi, sağlık turizminin değerlendirilmesi sezonu kışa da yayacaktır. Dolayısıyla Doğu Karadeniz iş yapan, 12 ay gelir elde eden bir bölge olacaktır" ifadesini kullandı.

Kaldırım, yörenin kış turizmi alt yapısıyla donatılacağını belirterek, sağlık turizmi açısından da yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel