Yayla yollarında dönüşüm!

Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'i yaylalardan birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi kapsamında yayla yollarında çalışma başlatıldı.Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçeye bağlı Kadırga, Kazıkbeli, Güvende ve

Yayla yollarında dönüşüm!

Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'i yaylalardan birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi kapsamında yayla yollarında çalışma başlatıldı.

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçeye bağlı Kadırga, Kazıkbeli, Güvende ve Erikbeli gibi önemli yaylaları özellikle yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Bu yaylalarda asırlardır geleneksel yayla şenlikleri yapıldığını ve şenliklere on binlerce insanın katıldığını dile getiren Özderin, büyük çoğunluğu toprak zemin olan yayla yollarındaki tozun sürücüleri rahatsız ettiğini belirtti.

Bu soruna çözüm bulmak amacıyla Orta ve Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla yayla yollarında asfalt kaplama ve parke döşeme çalışması başlattıklarını ifade eden Özderin, şöyle dedi:

"Yukarı Kürtün Grup Yolu'ndan ulaşılan Kazıkbeli Yaylası yolunda genişleme ve asfaltlama çalışmamız tamamlanmak üzere. Kazıkbeli Yaylası'nda parke çalışmamız sürüyor. Yayla şenliğine kadar bu çalışmamızı tamamlayacağız. Diğer yandan Örümcek Ormanları'ndan ulaşılan Güvende Yaylası'ndaki parke çalışmamız ile Özkürtün-Erikbeli yolundaki çalışmalar tamamlanmak üzere. Erikbeli Yaylası içindeki yollarda yapılan parke çalışmaları da tamamlandı."

YAYLALARIMIZ GELENEKSEL KONUKSEVERLİĞİN DE ADRESİDİR!

Özderin, yaylaların doğal ve ekonomik yönlerinin yanı sıra sosyal bir olgu olarak da önem taşıdığını vurgulayarak, "Yöremizdeki bazı yaylalarda, yerli ve yabancı ziyaretçileri büyüleyecek güzellikte yayla evlerimiz var. Yaylalarımız, nemi seven çiçek ve bitkilerle süslü. Yaz aylarında rakımı alçak kesimdeki köylerin halkı yaylalara göçer. Etraftaki kahvehane, fırın, kasap ve cami gibi sosyal imkanlar çevreye canlılık verir" ifadelerini kullandı.

Yaylalarda yapılan şenliklerin hem ulusal hem de uluslararası nitelik taşıdığını kaydeden Özderin, "Kadırga, Kazıkbeli ve Güvende yayla şenlikleri en önemlileridir. Böyle güzel yaylalarımız, geleneksel konukseverliğin de adresidir. Yürüttüğümüz çalışmayla yazın binlerce insanın akın ettiği Kadırga, Kazıkbeli, Güvende ve Erikbeli gibi önemli yaylalarımız tozdan kurtarılacak, ziyaretçiler yaylaların tadını sorun yaşamadan çıkaracak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel