Vali Kızılcık Geleceğin aşçıları ile

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı-3 Projesi’ kapsamında eğitim gören çocuklarla Forum Nihat Usta’da düzenlenen programda bir araya geldi.Programa Vali Kızılcık’ın

Vali Kızılcık Geleceğin aşçıları ile

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı-3 Projesi’ kapsamında eğitim gören çocuklarla Forum Nihat Usta’da düzenlenen programda bir araya geldi.

Programa Vali Kızılcık’ın yanı sıra,  Emniyet Müdürü Ertan Yavaş,  Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu,  Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Kadakal, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve proje kapsamında eğitim alan 10 çocuk katıldı.

Yemek öncesinde öğrencilerle tek tek sohbet eden Vali Kızılcık, çocukların durumları hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında eğitim alan gençlerin sosyal ortamda kendilerini daha iyi hissetmeleri adına birçok etkinlik düzenlediklerini kaydeden Vali Kızılcık, geleceğimizin teminatı gençlerimizin iyi yetişmeleri için herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projeye büyük önem verdiklerinin altını çizen Vali Kızılcık, “Ülkemizde risk altında olduğu düşünülen yavrularımızın, korunmasına yönelik bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmalarını içeren ve mesleki eğitim verilerek, istihdam edilmelerini amaçlayan bu projeye çok önem vermekteyiz. Proje kapsamında 16-18 yaş grubunda bulunan 8 erkek, 2 kız olmak üzere toplam 10 çocuğumuza Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ verilmektedir. Bu kurslardan faydalanan yavrularımıza İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından bir harçlık da verilmektedir” dedi.

Projenin çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve iyi alışkanlıklar kazanmasını amaçladığını belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ Yavrularımızı bu proje sayesinde topluma daha sağlıklı bireyler olarak katılmalarını sağlıyoruz. Gençlerimizin beceri ve iş imkanının kazandırılması için çözüm odaklı ve çok yönlü faaliyetler gerçekleştirilerek, geleceklerini planlayabilmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ayrıca yeni bir amaç belirleyebilmelerini sağlamayı ve onları suça ve kötü alışkanlıklara karşı korumayı amaçlıyoruz”

Yemeğin arından proje kapsamında eğitim alan gençler yemeğin ardından ‘Fetih 1453’ filmini de izlediler. 10 genç ayrıca Trabzonspor formaları ile birlikte Pazar günü oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe futbol müsabakasını da izlediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel