Uyan Trabzon hastanene sahip çık

 Hastanenin Başhekimlik binası önünde bir araya gelen Türk Sağlık Sendikası Trabzon Şubesi üyeleri ile bir grup vatandaş, ''Numune taşınamaz'', ''Uyan Trabzon hastanene sahip çık'' şeklinde çeşitli dövizler açıp, sloganlar attılar.Türk Sağlık Sendikası Tr

Uyan Trabzon hastanene sahip çık

 

Hastanenin Başhekimlik binası önünde bir araya gelen Türk Sağlık Sendikası Trabzon Şubesi üyeleri ile bir grup vatandaş, ''Numune taşınamaz'', ''Uyan Trabzon hastanene sahip çık'' şeklinde çeşitli dövizler açıp, sloganlar attılar.

Türk Sağlık Sendikası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, burada yaptığı açıklamada, kent merkezinde bulunan ve 1947 yılından beri hizmet veren Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Sağlık Bakanlığının resmi yazısı ile Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü beldesinde yapılan bir başka hastaneye taşınacağını söyledi. 

Kendilerine hastanenin sadece eğitim ve araştırma bölümünün Kaşüstü'ne taşınacağı yönünde söz verilmesine rağmen, belirli aralıklarla tamamının taşınacağının anlaşıldığını savunan Serdar, kent merkezindeki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin son yıllarda trilyonlarca para harcanarak kaliteli hizmet verebilecek hale getirildiğini vurguladı. 

Serdar, hastanelerinin 750 kadrolu sağlık çalışanı ve 500 taşeron firma çalışanı ile tüm Trabzonlular ile bölge halkına hizmet verdiğini anlatarak, şöyle devam etti:
     ''Bu hastane, 3 bin 500 poliklinik sayısına varan hasta profili ile il merkezinin hasta yoğunluğunu Fatih Devlet Hastanesi ile karşılamaktadır. Bu hastalara refakat eden insanları da sayarsak 5 ile 7 bin insan burada sağlık hizmeti alıyor ve mahalle ekonomisine katkı sağlıyor. Kent merkezinden hastanenin taşınmasıyla bu boşluğu Fatih Devlet Hastanesi'nin karşılaması mümkün değildir.'' 

Kaşüstü'ndeki hastanenin, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle mali yönden desteklenmek istendiğini ileri süren Serdar, hastanenin taşınma işlemine ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali için Trabzon İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını da söyledi. 

Serdar, Kaşüstü'ne taşınmasını istemedikleri hastanenin genel hastane olarak Trabzon şehir merkezinde kalmasını istediklerini, bu nedenle bir imza kampanyası da başlattıklarını belirterek, hastanenin taşınmaması için eylemlerinin süreceğini kaydetti. 

Gruptakiler, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. Çevik Kuvvet ekipleri, açıklamanın yapıldığı alanda önlem alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel