Ülke ayrışmaya gidiyor

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır, korkuya dayalı kutuplaşma ile güncel gelişmelerin kaygıyla izlendiğini belirttiği yazılı açıklamasında, ülkenin "adım adım rejim krizine yol açabilecek bir ayrışma ve kutup

Ülke ayrışmaya gidiyor

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır, korkuya dayalı kutuplaşma ile güncel gelişmelerin kaygıyla izlendiğini belirttiği yazılı açıklamasında, ülkenin "adım adım rejim krizine yol açabilecek bir ayrışma ve kutuplaşma" içine girmesinden endişe duyduklarını belirtti.

 

Başkan Sabır yaptığı yazılı açıklamada, "Mevcut durumu ancak diyalog ile ve gerilimi düşürerek tam demokrasiyle, hukuka koşulsuz saygıyla aşabileceğimizi, toplumsal huzura bu şekilde yeniden ulaşabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

 

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır, yaptığı açıklamada, şu görüşler aktarıldı:

 

"Mevcut kutuplaşma, siyaset alanına siyaset dışından yapılan müdahaleler, Türkiye'nin evrensel demokratik kurallarla yönetilen bir ülke görünümüne kavuşmasına engel olurken, ekonominin temel risklerinin yönetimi ikinci planda kalmaktadır.  Olası bir kriz ile karşılaşmamıza neden olacak bu tür kamplaşmalar, dış yatırım da azalmasına sebep olmakta Kriz gelmeden ön görülebilir. Bu nedenle  önlemler alınmalı ve bunlar  , tüm halk ve dünya ile paylaşılmalı ki hem yurt içi  hem de yurt dışı yatırımcılar önünü daha rahat görebilsin” ifadelerine yer verdi.

 

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler