Trabzonlu müftüden bomba açıklama; Meyhanelerin...

 Samsun Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinliğinde yaptığı konuşmada kendisine 'Medyatik müftü' denildiğini belirterek, "Ne ben basın mensuplarından hoşlanırım ne de onlar benden" diyerek başladı.MEYHANELERİN D

Trabzonlu müftüden bomba açıklama; Meyhanelerin...

 Samsun Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinliğinde yaptığı konuşmada kendisine 'Medyatik müftü' denildiğini belirterek, "Ne ben basın mensuplarından hoşlanırım ne de onlar benden" diyerek başladı.

MEYHANELERİN DE İMAMI OLMALIYIZ

 Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Osmanlıda cami imamının asıl adının mahalle imamı olduğunu söyledi. Müftü Yrd. Doç. Dr. Öztürk, şöyle dedi:

"Osmanlıda, mahalle imamı o mahallenin bütün insanlarından sorumlu olan insan ve her şeyine koşan insan demektir. Bazen yeni görev alan arkadaşlar geliyorlar, ben falanca camiye imam tayin edildim. Ben de diyorum ki camiye imamlık mı yapacaksın? Yok gelenlere imamlık yapacağım, gelenlerin imamı mı olacaksın? Gelmeyenlerin imamı kim olacak? Onlar zaten geliyor. Onlara cemaatten birisi de imamlık yapar. Sen gelmeyenin imamı olacaksın. Eğer 100 bin kişilik kasabada 100 kişi, bin kişi namaza geliyorsa 99 bin nerede? Onların imamı kim olacak? Onun için Samsun’un müftüsü de Samsun’un ilçe müftüleri de Samsun’un bütün imamları da aynı zamanda tüm evlerin imamı, sokakların imamı, kahvelerin imamı, spor tesislerinin imamı, meyhanelerin de imamı olduğu zaman bu toplumun nasıl yüceldiğini hepimiz göreceğiz. Biz herkesin imamıyız. Sadece camiye gelenlerin imamı değiliz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel