Trabzonlu Kartal rekor denemesi yapacak!

Genel merkezi Trabzon’da Bulunan Dünya Kadın Sanatçılar (Femin ART) Derneği Genel Başkanı Şükran Üst yaptığı yazılı açıklamada, 13- 23 tarihlerinde Dünya Ebru Gününün Anadolu Süsleme Sanatları derneği tarafından Gaziantep’de“ Zeugma Kültür Merkezinde” kut

Trabzonlu Kartal rekor denemesi yapacak!

Genel merkezi Trabzon’da Bulunan Dünya Kadın Sanatçılar (Femin ART) Derneği Genel Başkanı Şükran Üst yaptığı yazılı açıklamada, 13- 23 tarihlerinde Dünya Ebru Gününün Anadolu Süsleme Sanatları derneği tarafından Gaziantep’de“ Zeugma Kültür Merkezinde” kutlanacağını belirterek,  Trabzonlu ebru sanatçımız Songül Kartal’ın, dünyanın muhtelif ülkelerinden  90 sanatçı ile birlikte davet edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını, belirtti.

On yıldır cumartesi ve pazar günleri dışında istisnasız tekne açan “ebru çalışmalarını” sürdüren Songül Kartal yurt içi ve yurt dışında katıldığı sergi ve atölye çalışmalarında büyük beğeni topluyor. Kartal, ebruyu bu topraklarda yaşayan insanların kendi sanatıolarak görüyor. Kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçının çok sayıda takipçisi ve öğrencisi var. Kutlama etkinliklerinde düzenlenecek sergide 160 eser arasında Songül Kartal’ın da eserleri yer alacak olması Trabzonlu Sanat sanatseverler tarafından memnuniyet verici bir durum olarak değerlendirildi.

Dünyada da adından söz ettiren Gaziantep Zeugma mozaik festivali için de bir değerlendirme yapan Songül Kartal şunları söyledi.

Resim sanatının farklı disiplinlerinde üretim yapan dünyanın farklı ülkelerinden 90önemli sanatçının katılacağı Gaziantep’de kutlanacak Dünya 2. Ebru Günü etkinlikleri kapsamında Trabzonlu ebru sanatçısı olarak davet edilmiş olmam benim için olduğu kadar, Trabzon adına da önemlidir. Ulusal Sanatsal içerikli festivaller birçok açıdan önemlidir: sanatçıların bir araya geldiği, birbirinden öğrendiği etkilendiği ortamların oluşmasına olduğu kadar, gerçekleştirilen yöreye önemli tanıtım fırsatları ve marka değerine de önemli katkılar yapar. Sanatın evrensel dilitarihsel süreçte barışa, kardeşliğe de katkı yapıyor olması ayrı bir kazançtır. Gazantep’de 90 metrelik bir ebruyu gerçekleştirip Guinnes rekorunu kıracak bir çalışma gerçekleştireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel