Trabzon'dan Muş'taki Öğrencilere yardım eli

(KTÜ) Maliye Kulübü'ne üye bir grup öğrenci, Muş'un Bulanık ilçesindeki bir ilkokulda eğitim gören öğrenciler için giysi ve kırtasiye yardımı kampanyası başlattı.Ağır kış şartlarının yaşandığı Muş'un Bulanık ilçesinde, adının açıklanmasını istemedikleri b

Trabzon'dan Muş'taki Öğrencilere yardım eli

(KTÜ) Maliye Kulübü'ne üye bir grup öğrenci, Muş'un Bulanık ilçesindeki bir ilkokulda eğitim gören öğrenciler için giysi ve kırtasiye yardımı kampanyası başlattı.

Ağır kış şartlarının yaşandığı Muş'un Bulanık ilçesinde, adının açıklanmasını istemedikleri bir ilkokulda eğitim gören öğrencilere yardım yapmak isteyen KTÜ Maliye Kulübü üyesi bir grup öğrenci, okul yönetimiyle irtibata geçti. İhtiyaçları belirleyen öğrenciler, 3 günde 3 bin lira ile çok sayıda mont, bot ve kırtasiye malzemesi topladı.
 
KTÜ Maliye Kulübü Üyesi Rıdvan Kol,yaptığı açıklamada, internette bir sosyal paylaşım sitesinde okullar için başlatılan yardım kampanyaları gördüklerini, bunun üzerine bir okula yardım etmeye karar verdiklerini belirterek, "Yaptığımız araştırmalar sonucu Muş'un Bulanık ilçesindeki bir ilkokul ile irtibata geçtik. Orada görev yapan öğretmenlerimizle konuştuk, daha sonra okul müdürü ile irtibat kurduk ve öğrencilerin nelere ihtiyacı olduğunu öğrendik" diye konuştu.
 
Okulda toplam 270 öğrenci olduğunu ifade eden Kol, "Görüşmelerde yoğun kış şartlarından dolayı öğrencilerin daha çok ayakkabı ve monta ihtiyacı olduğunu öğrendik ve bunları temin etmek için kampanya başlattık" dedi.
 
Kampanyanın oldukça iyi gittiğini, 3 günde 3 bin lira topladıklarını kaydeden Kol, şunları söyledi:
 
"3-4 bin lira toplamayı umuyorduk, bu rakama ulaştık. İlgi çok iyi. İnsanlar inanarak bağış yapıyor. Biz bu yardıma 1, 2 lira ile başladık ama kısa sürede çevreden de giysi yardımı gelmeye başladı. 72 çift ayakkabı, çok sayıda mont ve kırtasiye malzemesi bağışlandı. Bağışlanan ayakkabı ve montlar çocuklara göre büyük olduğu için topladığımız parayla İstanbul'daki bir firmadan 259 mont sipariş ettik, montlar elimize ulaştı. Büyük giysileri oradaki ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Ayrıca yine İstanbul'dan 150 çift ayakkabı sipariş ettik, parasının bir kısmını denkleştiremedik. Bu nedenle esnaf ziyaretlerine başladık. Hocalarımızın ve esnafın desteğiyle bu parayı da kısa sürede toparlayacağımıza inanıyorum."
 
-Yardım için hesap açtılar-
 
Kol, Türkiye İş Bankası Ulus Şubesi'nde 6173897 nolu hesap açtıklarını da belirterek, "Küçüklerimize bir umut da biz olalım dedik. Bu yardım çağrısına duyarsız kalınmamasını istiyoruz. Amacımız bu yardımın büyük çaplı olması. Maliye Kulübü üyesi arkadaşlarımızın ve hocalarımızın desteği ile yardımları bir an önce çocuklara ulaştırmak istiyoruz. Ne kadar acele edersek, küçüklerimiz o kadar az üşüyecek" diye konuştu.
 
Rıdvan Kol, hazırladıkları yardım kolilerini 23 Aralık'ta Muş'a giderek okul idarecilerine teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel