Trabzon'dan Erdoğan'a mektup

Yaklaşık bir yıl önce, dört aylık hamilelik döneminde doktor kontrolü için gittiği ülkesindeki hastanede kan kanseri olduğunu öğrenen Gürcistan uyruklu Nona Bolkvadze, üzüntüsünden adeta yıkıldı.Ülkesinde bir süre tedavi gören ve karnındaki çocuğunu hasta

Trabzon'dan Erdoğan'a mektup

Yaklaşık bir yıl önce, dört aylık hamilelik döneminde doktor kontrolü için gittiği ülkesindeki hastanede kan kanseri olduğunu öğrenen Gürcistan uyruklu Nona Bolkvadze, üzüntüsünden adeta yıkıldı.

Ülkesinde bir süre tedavi gören ve karnındaki çocuğunu hastalığı yüzünden kaybeden Nona Bolkvadze (28), hastalığının tedavisi Gürcistan'da mümkün olmadığından Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne getirildi.

Sürekli ağlayarak ölmek istemediğini belirten Nona Bolkvadze, tek umudunun kendisini sağlığına kavuşturacak olan uygun iliğin bir an önce bulunması olduğunu belirtti.

Bolkvadze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a mektup yazarak hastalığı konusunda yardım talebinde bulunurken, eşi de bir an olsun yanından ayrılmayarak kendisine destek veriyor.

Ölmek istemediğini belirten Nona Bolkvadze, şöyle konuştu: "Karnımdaki çocuğumun kontrolü için doktora gittim. Burada bana tetkik yaptılar. Daha sonra kan kanseri teşhisi konuldu. Tiflis'te bütün tedaviler yapılıyor ancak ilik nakli mümkün olmadığından bizde buraya Trabzon'a geldik. Herkesten yardım bekliyorum. Ölmek istemiyorum. Herkese teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun"

İmeda Kobuladze de eşinin hastalığından dolayı çok üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi: "Eşimin 10 aydır Gürcistan'da tedavisini yaptırdık. Ancak orada ilik nakli şansı olmadığı için buraya geldik. Herkesten rica ediyorum bize yardımcı olsun. Benim eşim bu hastalığı yensin"

Gürcistan Türkleri Cemiyeti Başkanı Merab Nakaşidze de ise vatandaşı Bolkvadze'yi yalnız bırakmayarak her türlü desteği vermeye çalıştı, Türkiye'de büyük destek gördüklerini belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Merab Nakaşidze, 28 yaşındaki bayan Nona Bolkvadze'nin kan kanseri hastalığından dolayı bir süre Gürcistan'da tedavi gördüğünü belirterek, tedavisinin devamı için Türk devletinden yardımlarının sürmesini beklediklerini söyledi.

Nakaşidze, konuşmasında şunları söyledi: "Nona Bolkvadze, kan kanseri hastalığından dolayı Gürcistan'da tedavi görmekteydi. Gürcistan'daki doktorlar son olarak hastanın ilik nakli olması gerektiğini bunun Gürcistan'da mümkün olmadığını söyledi. Hastamız Trabzon Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Kliniğinde tedavi altına alınmış ancak hiç bir sosyal güvencesi olmadığından tedavinin devamı için yardıma ihtiyaç vardır. Kendisi ailenin iki çocuğundan biri olup erkek kardeşi 19 yaşında 10 yıl önce trafik

kazasında hayatını kaybetti. Dolayısıyla ilik nakli yapılacak kardeşi bulunmadığından uygun bir ilik bulunana kadar geçecek süredeki tedavi masrafları çok büyük rakamlara ulaşmaktadır. Tedavinin devamı sizlerin mutlaka yardımlarına bağlıdır"

KTÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez de hastanın kemik iliği yapılmak üzere Trabzon'a getirildiğini belirterek şunları söyledi: "Hastamız Batum'dan geliyor. Yaklaşık 2 ay önce akut lösemi tanısı almış. Orada tedavi altına alınmış ancak tedaviye yanıt vermemiş. Kemik iliği nakli yapılmak üzere ünitemize gönderilmiş. Ancak, hasta şu an aktif dönemde, hastalığı kontrol aktında değil. Önce kemoterapi ile hastalığı kontrol altına alıp daha sonra nakil işlemlerine

başlayacağız. Çok önemli bir sorunumuz var o da hiç bir kardeşi yok. Dolayısıyla akraba dışı tarama yapmamız gerekiyor. Onun için gerek ülkemizde gerek ülke dışından tarama yaparak kemik iliği doneri saptanırsa nakli gerçekleştireceğiz"

Öte yandan hiçbir sosyal güvencesi olmayan Nona Bolkvadze'nın tedavi masraflarının Türkiye tarafından karşılandığı belirtildi..nona_bolkvadze_1.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel