Trabzon'da Zağnos Vadisi etkinlikleri başladı

Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın verdiği muhteşem konserle başlayan etkinliklerin açılışında konuşan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "Trabzon'da ramazan barıştır, kardeşliktir, paylaşmadır, hoşgörüdür. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Trabzon bir ve

Trabzon'da Zağnos Vadisi etkinlikleri başladı

Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın verdiği muhteşem konserle başlayan etkinliklerin açılışında konuşan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "Trabzon'da ramazan barıştır, kardeşliktir, paylaşmadır, hoşgörüdür. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Trabzon bir ve beraberdir. İşte bu bir ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel tezahür ettiği ay olana ramazan ayına giriyoruz. Kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın, birlikteliğin, beraberliğin ayını Trabzon'da en iyi şekilde geçireceğiz. Birbirimizi seveceğiz ve sayacağız” dedi.


Zağnos Vadisi’nde düzenlenen etkinlikler için ‘Ramazan ibadet ayıdır. Bu etkinliklerle siz insanlarımızı Zağnos vadimize yönlendiriyorsunuz’ şeklinde bazı eleştiriler aldıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ramazan tabi ki ibadet ayıdır. Tabi ki tefekkür ayıdır. Ama aynı zamanda Ramazan, barışın, kardeşliğin, insanların birbiriyle kucaklaşmasının, insanların birbirine saygı ve sevgi göstermesinin, sosyal ve kültürel birlikteliğin programlarının da ayıdır. Onun için bu mübarek ay da ibadete olan saygımız, oruca olan saygımız münasebetiyle teravih namazlarından sonra bu programları başlatıyoruz. Zağnos’ta etkinlikler saat 24.00’e sona erecek” ifadelerini kullandı.
Trabzon’u dünyanın en güzel yaşanabilen şehirlerinden biri haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon 81 il içerisinde yaşanabilir kentler arasında ilk dörtte yer almaktadır. Trabzon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği ‘en temiz iller’ yarışmasında nüfusu 50 bin ila 750 bin olan şehirler kategorisinde birinci seçildi. Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi sahile kadar tamamlanacaktır. Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi başlatıldı. Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşümü’nü bu kente hep birlikte kazandıracağız. Erdoğdu yolunun büyük bir kısmı2 gidiş 2 geliş olarak hizmete açıldı. Uğurlu- Karşıyaka yolunun yapımı devam ediyor. Kanuni Bulvarı’nın yapımı devam ediyor. Başlattığımız ve tamamladığımız projelerle Trabzon’u geleceğe en iyi şeklide taşımanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.


‘Misafir Sanatçılar Sohbeti’ bölümünde sahneye çıkan Türk Halk Müziği’nin usta sesi Bedia Akartürk’ten sonra havai fişek gösterileri düzenlenirken, ardından sahne alan Türk Halk Müziği’ni güçlü sesi Uğur Işılak seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla konseri izleyenleri coşturdu. Her zamanınkinden daha çok kenetlenmeye, birlik beraberliğe, sevmeye, farklı görüşlerden olsak da birbirimize saygıyla bakmaya muhtaç olduğumuza vurgu yapan Işılak “Ülke sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi konusunda ilk on ili sıralayacak olursam mutlaka Trabzon bunların içindedir. Dünyanın neresine gidersem gideyim ülkesi için yanıp tutuşmayan bir tane Trabzonlu görmedim. Bu nedenle Trabzonlularla birlikte olmak büyük bir bahtiyarlıktır” dedi.


Konseri ardından Işılak’a teşekkür plaketinin verilmesiyle etkinliklerin açılışı son buldu.

20130709aw000358_01.jpg

 

20130709aw000358_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel