Trabzon'da yine baz tepkisi

Bacanın İçerisine Saklanan İstasyonun Kaldırılması İçin Evin Önünde Toplanan ve İçlerinde Ev Sahibinin Yeğenlerinin de Bulunduğu Mahalle Sakinleri Görevlilere Tepki Gösterdi.Trabzon'un Bahçecik Mahallesi'nde iki katlı evin bacasına kurulan baz istasyonu m

Trabzon'da yine baz tepkisi

Bacanın İçerisine Saklanan İstasyonun Kaldırılması İçin Evin Önünde Toplanan ve İçlerinde Ev Sahibinin Yeğenlerinin de Bulunduğu Mahalle Sakinleri Görevlilere Tepki Gösterdi.

Trabzon'un Bahçecik Mahallesi'nde iki katlı evin bacasına kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Bacanın içerisine saklanan istasyonun kaldırılması için evin önünde toplanan ve içlerinde ev sahibinin yeğenlerinin de bulunduğu mahalle sakinleri görevlilere tepki gösterdi.

Olay dün 13.00 sıralarında Trabzon'un Bahçecik Mahallesi Kirazbağı Sokak'ta bulunan Necati Birinci'ye ait iki katlı müstakil evde meydana geldi. Evin bacasının içine gizlenerek bir süre önce faaliyete geçirilen baz istasyonunun bakımı için ilgili GSM şirketinin görevlileri mahalleye geldi. Görevlilerin bacadaki baz istasyonunda onarım yapmaya başlaması üzerine kendilerinden habersiz kurulan istasyonunun farkına varan mahalle halkı, evin önünde toplanarak olaya tepki gösterdi. Kısa sürede evin önünde yaklaşık 25 kişi toplanırken, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Tepki gösterenler arasında ev sahibi Necati Birinci'nin yeğenleri Galip ve Melek Birinci'nin de olması dikkat çekti.

Mahalle sakinleri adına konuşan Galip Birinci, kurulan baz istasyonun yasal olmadığını ileri sürerek, "Bu ev amcamın evi ama hiç fark etmez. Evin bacasına saklanmış baz istasyonu yasal olarak kurulmamıştır. İnsan sağlığı bu kadar basite alınmamalıdır. Mahallemizde buna benzer baz istasyonu yok. Diğer GSM şirketleri baz istasyonlarını mahalleden uzak yerlere kurdu. Bu istasyonun kaldırılması için mahalleli olarak mahkemeye başvuracağız. Baz istasyonunun en kısa sürede kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Melek Birinci ise, kurulan istasyonun insan hayatını tehlikeye soktuğunu belirterek, "Amcamın aldığı parayla bu kadar insanın hayatını tehlikeye sokmaya hakkı yok. Baz istasyonları insan vücudunda tüm hücreleri öldüren bir dalgadır. Bu istasyon buradan en kısa zamanda kalkmalı" diye konuştu.

Polis ekipleri vatandaşların tepki göstermesinden çekindiği GSM şirketi çalışanlarını bir süre evin içinde tuttu. Mahalle halkı bir süre sonra da olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel