Trabzon'da yeni polisler mezun oldu

Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet törenine Vali Kızılcık’ ın yanı sıra, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu başkanı Ramazan Akyürek, Polis Meslek Yüksek Okulu Tahsin Şensoy, Emniyet Müdürü Ertan Ya

Trabzon'da yeni polisler mezun oldu
Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet törenine Vali Kızılcık’ ın yanı sıra, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu başkanı Ramazan Akyürek, Polis Meslek Yüksek Okulu Tahsin Şensoy, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, ve diğer üst düzey bürokratlar katıldı.
 
Mezuniyet töreninde konuşan Vali Kızılcık “ Polis Teşkilatı’nın huzur, asayiş ve güvenliğin sağlanmasında 24 saat esasına göre çalıştıklarını hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını belirtti.
 
Konuşmasında geleceğin polis mezunlarına seslenen Vali Kızılcık “Türk polis teşkilatının bu şanlı neferleri bundan sonra ülkemizin dört bir köşesinde insanımızın huzur içerisinde yaşaması, haklarını en geniş bir şekilde kullanmalarının güvenceleri olarak devletinin ve milletinin emrine amade bir şekilde hizmete hazır hale geldiler. Ben bu görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Hükümetimizin ortaya koyduğu 2023 hedeflerinin gerçekleşmesinde hiç şüphesiz büyük hizmetleri olacaktır. Kalkınma huzur ve mutluluğun sağlanması yolunda gerçekleştirecekleri hizmetlerden dolayı daha şimdiden kendilerini tebrik ediyor, onların yetişmesinde emeği geçen tüm Akademimizin öğretim üyesi görevlilerinin daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Emniyet Güçlerinin güvenlik ve özgürlük dengesinin sağlanmasında çok hassas bir görevi olduğunu belirten Vali Kızılcık “İnsanlık tarihi, güvenlik ve özgürlüğün sağlanması tarihi olarak da değerlendirilmektedir. Bu şanlı Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları olarak, özgürlüklerimizin sonuna kadar kullanması ve geliştirilmesinde devletimizin, güvenlik güçlerimizin her zaman yanımızda olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. İfade özgürlüğümüzü, fikir özgürlüğümüzü, düşünce özgürlüğümüzü ve toplantı, gösteri vb haklarımızı özgür bir şekilde kullanabilmenin teminatı da yine şanlı polisimizdir. Başkalarının özgürlüklerini sınırlamamak kaydıyla özgürlüklerimizi sonuna kadar kullanabilmemiz için gerekli ortamı bize sağlayacak olan yine polislerimizdir. Birbirimize hoşgörü göstermediğimiz, bir başkasının özgürlüğüne saygı duymadığımız ortam hiçbirimizin arzu etmeyeceği bir kaos ortamdır. Güvenlik ve özgürlük dengesinin sağlanmasında bu kadar ince bir ayarın olduğu bu hassas görevi bugünden itibaren sizler sürdüreceksiniz. “diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından bu yıl mezun olan derece 217 polisten derece sıralamasındaki ilk ona girenlere Vali Kızılcık diploma ve hediyelerini takdim etti. Diğer kurum ve kuruluşların hediye takdimlerinden sonra mezun polisler toplu olarak yemin etti. Okul birincisinin yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından tören polislerin resmi geçidiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel