Trabzon'da sinek avlanıyor!

Bayrama bir hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen satışların durgunluğu dikkat çekiyor. Tabi bu durgunluk fiyatların geçen yıla oranla çok artış göstermesinden kaynaklanıyor. Trabzon Belediyesinin kurbanlık satış yeri için tahsis ettiği Deliklitaş mev

Trabzon'da sinek avlanıyor!

Bayrama bir hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen satışların durgunluğu dikkat çekiyor. Tabi bu durgunluk fiyatların geçen yıla oranla çok artış göstermesinden kaynaklanıyor. Trabzon Belediyesinin kurbanlık satış yeri için tahsis ettiği Deliklitaş mevkiindeki yerden satıcılar memnun. Ancak koskoca satış yerinde satıcı çok alıcı yok denecek kadar az. Kurbanlığını satmak için Kocaeli, Sivas ve Bayburt gibi illerden Trabzon’a gelen bir çok satıcı da hayvan pazarında mevcut. Pazarın genel durumuna bakıldığında küçükbaş hayvanların az olduğu büyükbaş hayvanların ise daha fazla olduğu gözlemlendi.

kurban2.jpg

İşte Trabzon’un Deliklitaş mevkiindeki kurban pazarındaki fiyatlar;

Küçükbaş hayvan fiyatları 500-700tl arasında değişirken, büyükbaş hayvanlarda tosunlar 3-7 bin TL inekler ise 2.300-4.800 arasında alıcısını beklemekte. Hayvan pazarında müşteri olmadığından satış yok ve fiyatların artmasıyla satıcılar da pazarlık yapmaktan kaçınıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel