Trabzon'da seken kurşun davası

Trabzon'da yaklaşık 15 ay önce çıkan kavgada boğuşma sırasında seken kurşunla ağır yaralanan sonrasında evinde ölü bulunan Erkan Koç'un ölümüyle ilgili yargılanan Temel Y. beraat etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan

Trabzon'da seken kurşun davası

Trabzon'da yaklaşık 15 ay önce çıkan kavgada boğuşma sırasında seken kurşunla ağır yaralanan sonrasında evinde ölü bulunan Erkan Koç'un ölümüyle ilgili yargılanan Temel Y. beraat etti.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan sanık Temel Y. hazır bulundu. Hakkında " Kastı aşmak suretiyle adam öldürme" suçundan dava açılan sanık Temel T., son duruşmada suçsuz olduğunu belirterek "beraatini" istedi. Mahkeme heyeti sanık Temel Y. için, "Beraat " kararı verirken gerekçeli kararında "Sanık hakkında kastı aşan adam öldürme suçundan kamu davası açılmış ise de maktülün sanığa silahla saldırısı sırasında meydana gelen boğuşma da ateş alan silahtan çıkan merminin sert bir cisime değip sekmesi sonucu maktülün ölümünün meydana geldiği olayda sanığın eylemi TCK 25 maddesi kapsamında kendisine ait bir hakka yönelmiş ve gerçekleşen haksız saldırıyı o andaki hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı bir şekilde def etmek zorunluluğu altında işlenmiş olmakla meşru müdafa şartları içerisinde işlendiğinden TCK 25 ve CMK 223/2 - d maddesi gereğince beraatine" yönünde karar verdi.

Öte yandan kendisinden uzun zamandır haber alınamayan Erkan Koç (35) 18 Kasım 2008 günü evinde ölü bulunmuştu. Yapılan otopside Koç'un kafasında mermi çekirdeği belirlenirken araştırmada 7 Ekim 2008 günü Pelitli beldesinde bulunan Trabzon Belediyesi'ne ait inşaat ve harfiyat alanında işçi olarak çalışan Temel Y ile aralarında su deposunun anahtarı nedeni ile tartıştığı ortaya çıkmıştı.

Tartışma daha küfürleşmeye dönüşürken, iddiaya göre, Erkan Koç üzerinde taşıdığı tabancayı Temel Y'ye doğrulttuğu bu sırada Temel T'nin elindeki tabancaya tekme vurarak tabancanın yere düştüğü, tabancayı ele geçirmek isteyen Koç ile Temel Y.'nin yerde boğuştukları sırada silahı alan Temel T.'nin silahı ateşlediği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler