Trabzon'da önce fişleme sonra dinleme!

Haber61.Net / Araştırma ve Derleme Haber - Trabzon'da bir süre önce gündeme düşen ve bomba etkisi yaratan telefonu dinlenen 1200  kişi bulunuyordu. Trabzon'da bu isimleri il emniyet müdürlüğünde kimler tarafından dinlediği ise merak edilirken Adana'da emn

Trabzon'da önce fişleme sonra dinleme!

Haber61.Net / Araştırma ve Derleme Haber - Trabzon'da bir süre önce gündeme düşen ve bomba etkisi yaratan telefonu dinlenen 1200  kişi bulunuyordu. Trabzon'da bu isimleri il emniyet müdürlüğünde kimler tarafından dinlediği ise merak edilirken Adana'da emniyet içinde başlayan operasyon ile Trabzon'daki dinlemelerin kim tarafından yapıldığı da ayyuka çıktı. Adana gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin'in vermiş olduğu ifadede Trabzon'da görev yapan Aytaç A'yı işaret etti.

AMİRİN İFADESİNDE HEDEF OLDU

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki kendi savunmasında Yetkin, " Dinleme aşamasında suça konu telefonların dinlenen kişilerin hakim ya da savcı olduklarına dair herhangi bir bilgi alt kademeden bana gelmedi. Teknik dinleme ve istihbarata karşı koymada o dönem Trabzon’a tayini çıkan Aytaç A., bu işlere bakıyordu. Benim söz konusu olaydan haberim yok. Olayı gazeteden öğrendim.” ifadelerini kullandı.

ÖNCE FİŞLEME SONRA DİNLEME

Yetki'nin vermiş olduğu ifade ve savunmasında Adana'daki dinleme ağının başını çeken Aytaç A, Trabzon'a geldiğinde ise; İl emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesine çok sayıda polis memuru yerleştirdiği biliniyordu. Bir süre önce Lav edilen bu birimdeki memurların bir kısımının Trabzon'daki dinleme listelerini hazırlayan kişiler olduğu biliniyor. İstihbaratta sorumlu bu memurların dinleme öncesi fişledikleri şahısların fotoğraflarını çıkararak yakın bir araştırma yaptıkları öğrenildi.

STK'LARA FİŞLEME

Öte yandan; Trabzon'da istihbarat biriminde görevli bu polis memurları kendi birimleri dışında da muhbir adını verdikleri şahıslar ile de birlikte hareket ederek bazı dernek ve kuruluşlar içerisinde fişleme yaptıkları öğrenildi. Bu birimin hedefinde bulunan Sevil Toplum Kuruluşlarının (STK) başında ise Sol örgütler ve dernekler, ve bazı sendikalar bulunduğu öğrenildi.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel