Trabzon'da "kedi davası" keşfi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde bir süre önce kedisinin komşusu tarafından 9. kattan atılarak öldürüldüğünü iddia eden Fatma Birol’un komşusundan davacı olması üzerine açılan dava kapsamında bugün mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.Vakfıkebir Asliye

Trabzon'da "kedi davası" keşfi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde bir süre önce kedisinin komşusu tarafından 9. kattan atılarak öldürüldüğünü iddia eden Fatma Birol’un komşusundan davacı olması üzerine açılan dava kapsamında bugün mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ‘Kedinin balkondan atılarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle açılan davanın geçen ay yapılan ilk duruşmasında olay yeri keşfi istenmişti. Dava kapsamında bugün mahkeme heyeti keşif için olayın yaşandığı ilçenin Kemaliye mahallesi Hisar Apartmanı’na geldi. Asliye Ceza Hakimi Uğur Kaçak, Cumhuriyet Savcısı Tuncay Demir ile birlikte veteriner hekim Adem Yıldız ve olay yeri inceleme uzmanından oluşan heyet söz konusu binada keşif yaptı. Olayla ilgili bir tanık dinlenirken, bilirkişi heyeti kedinin düştüğü binada yükseklik ölçümü yaptı. Keşif sırasında davalı Mehmet Karkaç ile davacı Fatma Birol da hazır bulundu.

 

Keşif sonrası bilgi veren Veteriner Hekim Adem Yıldız “İddiaya konu kediye ilişkin bulunduğu yer, düştüğü iddia edilen yer ve diğer hususlar göz önüne alınarak muhtemel ölüm sebebine ilişkin değerlendirmemi yaptım. Ölüm olayının meydana geldiği tarihten itibaren üzerinden geçen zaman itibariyle kedinin bulunduğu yerden çıkartılarak üzerinde otopsi yapılarak ölüm sebebinin testi mümkün değildir” dedi.

 

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) ilçe sorumlusu da olan Fatma Birol ise olayın yaklaşık 10 ay önce gerçekleştiğini anlatarak 7. katta oturduğunu ve kedisi ‘Pıtır’ın yangın merdiveninden 9. kattaki komşusu Mehmet Karkaç’ın evine girdiğini ve komşusu tarafından da kedisinin 9. kattan atılarak öldürüldüğünü iddia ederek “Balkon kapısını temizlik için açık bırakmıştım. ‘Eyvah Pıtır’ diyerek üst kata çıktım. Bu sırada ‘Ayyy’ diye bir ses duydum. Kedimi sorduğumda komşularım hakaretler yağdırarak beni kovdu. Daha sonra kedimi caddede kanlar içinde gördüm. Veteriner çağırdım ama kedim 3 saat içinde bağıra bağıra öldü. Kediyi balkondan attıklarını düşünüyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ve hayvanlara yapılan zulme karşı örnek olsun diye davamda ısrarcı oldum. Adalet mahkemede yerini bulacaktır'' diye konuştu.

 

Öte yandan Vakfıkebir ilçesinde komşusunun kedisini balkondan atarak ölümüne neden olduğu ileri sürülen Mehmet Karkaç, 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler