Trabzon'da işsizlik ne kadar?

Toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin ile il istihdam kurulu üyeleri katıldı.Yürütme kurulunun projelerinin görüşüldüğü toplantıya ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Öz, istihdam, mesleki eğitim, iş

Trabzon'da işsizlik ne kadar?

Toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin ile il istihdam kurulu üyeleri katıldı.

Yürütme kurulunun projelerinin görüşüldüğü toplantıya ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Öz, istihdam, mesleki eğitim, iş başı eğitimi ve istihdam garantili kurslarla ilgili bilgiler verdi.

Vali Öz, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile İş-Kur’un yürüttüğü çalışmalarda önemli bir değişim dönüşümler yaşanıyor. Daha aktif, daha projeci ve piyasa esaslı çalışma mekanizması oluşturuldu. Bunun sonuçlarını da yavaş yavaş görüyoruz.

1.20140814133940.jpg5 BİN 533 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Elimizdeki verilere baktığımızda bir önceki yılın Aralık ayına göre ilimizde işsizlik oranı yüzde 1,6 oranında azaldı. Bunun yanında işsiz başvurularıyla işe yerleştirilenleri kıyasladığımızda da hem kamu hem de özel sektörde işe yerleştirme sayılarında önemli artışlar var. İşe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü olan ilimizde 2014 yılı Haziran ayı itibariyle 5 bin 533 kişi daha işe yerleştirildi.

İstihdam garantili kurslarımız, işbaşı eğitimler ve meslek eğitimine yönelik kurslarımızla ilgili önemli kapasitemiz var. İstihdam kariyer günleriyle ilgili çalışmalarımız üniversite ve diğer kurumlarımızla verimli bir şekilde gidiyor. Bu tür çalışmalarla beraber ilimizde yeni yapacağımız Endüstri Meslek Lisesi ve diğer Ticaret Meslek Lisesi ile Arsin ilçemizdeki Meslek Lisesini tamamladıktan sonra istihdam konusunda daha iyi mesafeler alacağımıza inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel