Trabzon'da heyelan sempozyumu

Mercan, Novotel'de düzenlenen ''Karadeniz Bölgesindeki Sel ve Heyelan'' konulu sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coğrafi yapısı nedeniyle sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Doğu Karadeniz'de en çok yaşanan

Trabzon'da heyelan sempozyumu

Mercan, Novotel'de düzenlenen ''Karadeniz Bölgesindeki Sel ve Heyelan'' konulu sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coğrafi yapısı nedeniyle sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Doğu Karadeniz'de en çok yaşanan doğal afet türlerinin sel ve heyelanlar olduğunu vurgulayan Mercan, ''Bölgemizde son yıllarda heyelan ve sellere karşı ciddi tedbirler alınıyor. Bundan sonra da alınmaya devam edecektir. Bölgemizde çok ciddi ve otoriter tedbirler alınmalıdır'' dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Genel Koordinatörü Ejder Kaya da Türkiye'nin her zaman çeşitli doğal afetlere maruz kalabileceğini ifade ederek, ''Bu konuda yeni bir anlayış ve yaklaşım ile çözüm yolları aramalıyız. Söylenecek her şey söylenmiştir. Artık konuşmadan öteye geçmemizin zamanı gelmiştir. Gerek yerleşim yerlerinin belirlenmesinde gerek altyapının oluşturulmasında önlemler almayız'' diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, sel ve heyelanlara karşı eğitimin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, özellikle ilköğretim çağından itibaren çocukların heyelan ve sellere karşı eğitilmesi gerektiğini kaydetti.

İki gün sürecek sempozyumda heyelan ve sellerle ilgili çeşitli sunumlar yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel