Trabzon'da hava kirliliği bıktırdı. Çözüm Doğalgaz

Trabzon'u kış aylarında nefes alamayacak hava kirliliğine çözüm araranırken yıllardan beri şehrin tamamına verilemeyen Doğalgazın önemi bir kez daha ortaya çıktı.Trabzon'da kapısının önüne doğalgaz giden ev sayısı sadece 27 bin 12 olurken ,kullanımın ise

Trabzon'da hava kirliliği bıktırdı. Çözüm Doğalgaz

Trabzon'u kış aylarında nefes alamayacak hava kirliliğine çözüm araranırken yıllardan beri şehrin tamamına verilemeyen Doğalgazın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Trabzon'da kapısının önüne doğalgaz giden ev sayısı sadece 27 bin 12 olurken ,kullanımın ise 17 bin civarında olduğu açıklandı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğl'nun bugün Apartman Yöneticileri ve görevlilerini hava kirliliğinin önlenmesi konusunda bilgilendirme yaparken Doğalgazın önemine bir kez daha dikkatler çekillirken Trabzon'un tamamına ne zaman doğalgaz verileceği sorusu ise hala belirsizliğini korudu.

Trabzon'da Doğalgaz kullanımının arttırılması gerektiğine vurgu yapan Trabzon Beldiye Başkanı Gümrükçüoğlu " Hep birlikte el ele vererek şehrimizde Doğalgaz kullanımını artırmalı ve gelecek nesillere daha temiz bir Trabzon bırakmalıyız"

Hava Kirliliğinden şikayet etmek istemiyorsak daha temiz ve kaliteli kömür kullanılması gerektiğine vurgu yapan Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu , “Hava kirliliğinden şikayet etmek istemiyorsak daha temiz ve daha kaliteli kömür alacağız. İlla daha ucuz olmasına bakmayacağız. Sağlığımız için bu fedakarlığa katlanmamız gerekmektedir. Böylece Kaliteli kömür atmosferi daha az kirletecek.  Bunun dışında yakma ve söndürme saatlerine dikkat etmeliyiz.  Binaların Isı derecelerinin çok iyi ayarlanması gerekiyor. Ateşleyicilerimizin kaloriferleri yakma ve kullanma yöntemleri ile baca temizliğinde gösterilecek özen ile yöneticilerimizin aldıkları kömürün kalitesine dikkat etmeleri de ısı kaybını azaltarak hava kirliliğinin önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler arasından bulunmakta Bu konuda apartman yöneticilerimize çok iş düşüyor. Bu tedbirlerle hava kirliliğini yarıya indiririz. Şehrimiz ve geleceğimiz için hep birlikte bunu yapalım. Bu konuda hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.” İfadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel