Trabzon'da gaziler günü kutlamaları

Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile

Trabzon'da gaziler günü kutlamaları

Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile mülki ve askeri erkan ile gaziler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasının ardından bir konuşma yapan Kıbrıs gazisi, emekli Başçavuş Yusuf Yılmaz tüm şehit ve gazilere seslenerek ”Bu vatan bir bütündür bölünmez, böldürmeyiz. Gaflet delalet ve hatta ihanet içerisinde olanlar, tarih sayfalarını bir kez daha karıştırsınlar, onların akibeti o sayfalarda çok güzel bir şekilde ifade edilmektedir” dedi.

20130919aw000280_04.jpg

Garnizon Komutanlığı adına 4 Motorlu Piyade Tugay Komutanalığı’ndan Piyade Yarbay Cengiz Cankurt da konuşmasında, ”Bizler, sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da taşıyacak ve verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Bizlere bırakmış olduğunuz en kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti'ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda gerektiğinde gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederek sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.

20130919aw000280_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel