Trabzon’da Elektrik faturası tepkisi

 Trabzon’da Elektrik dağıtımı yapan Aksa Elektrik bünyesindeki Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’ye büyük tepki.Son dönemlerde elektrik faturalarına yansıyan yüksek ödemeler Trabzonlu vatandaşları çileden çıkardı.Yüksek faturalar karşısında Çoruh Elektrik Dağıtı

Trabzon’da Elektrik faturası tepkisi

 Trabzon’da Elektrik dağıtımı yapan Aksa Elektrik bünyesindeki Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’ye büyük tepki.

Son dönemlerde elektrik faturalarına yansıyan yüksek ödemeler Trabzonlu vatandaşları çileden çıkardı.

Yüksek faturalar karşısında Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ’ne dilekçe ile itirazda bulunan vatandaşların itirazlarının kabul edilmemesi  de tepki ile karşılanıyor.

Trabzon’da Ticaret ile uğraşan Hakan Özdemir Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ’nin fatura mağdurlarından sadece birisi.

Hasan Özdemir 29/08/2011 tarihinde okunan sayacına 83.20 TL’lik ücret yansırken, sadece bir ay sonra yani 29/09/2011 tarihinde okunan sayacına 769.90 TL lik bir ödeme yansıdığını görünce şaşkınlığa uğradı.

Hakan Özdemir  Aksa Çoruh Elektrik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi ile müracaat etmesine karşın dilekçesi kabul edilmedi.

Konu ile ilgili olarak haber61’e yaşadıklarını anlatan Özdemir şunları söyledi “Temmuz ayında Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım firmasından gelerek benimde içinde bulunduğum iş hanının elektrik sayaçlarını değiştirdiler. Bizlere eski sayaçları Digital sayaçlarla değişeceklerini söyleyerek değişim için izin istediler. Bizlerde onay verdik. Ne olduysa ondan sonra oldu 50 ye yakın iş yerinin bulunduğu iş hanındaki tüm esnafın elektrik faturaları en az 2 kat arttı. Bana bir önceki dönemde 83 lira 20 kuruş gelen elektrik faturası bu dönemde 769 lira 30 kuruş geldi. Durumu bir itiraz dilekçesi ile dağıtımcı şirkete ilettim ve yeni taktıkları sayacımın sökülerek test edilmesi talebinde bulundum, bulundum ama dilekçem kabul edilmedi. Bana verilen cevapta çok ilginçti 67 TL yatırmam karşılığında sayacımın sökülerek test edileceği bildirildi. Düşünün ki 50 den fazla iş yerinin bulunduğu iş hanında herkes sayacının test edilmesi için bu parayı ödeyecek. Böyle bir uygulama olur mu? Bu senin işin değil mi? Daha yeni taktığın sayacın test edilmesi için talep edilen bu para neyin nesi,  acaba Çoruh Elektrik dağıtım firması faturalara yansıyan yüksek elektrik bedelleri yetmiyormuş gibi test işlemi için vatandaşın 67 lirasına da mı göz dikti.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel