Trabzonlular kendinize gelin!

Karayolları bölünmüş hale getirilerek ulaşım kolaylaştırılırken, bu yolların arasında yayaların kazaya uğramamaları için yapılan ve telkit denilen tel örgüler bazı sorumsuzlar tarafından tahrip edilerek ölümlü olaylara bile neden oluyorlar.Yapılan tespitl

Trabzonlular kendinize gelin!

Karayolları bölünmüş hale getirilerek ulaşım kolaylaştırılırken, bu yolların arasında yayaların kazaya uğramamaları için yapılan ve telkit denilen tel örgüler bazı sorumsuzlar tarafından tahrip edilerek ölümlü olaylara bile neden oluyorlar.

Yapılan tespitlere göre, Trabzon’da tel örgülerin en çok tahrip edildiği kesim olarak Yomra’nın Kaşüstü beldesi görülüyor. Karayolları tarafından bu kesimle birlikte Arsin’in Batı tarafındaki çıkışı ile Trabzon merkezde Çömlekçi ve Pazarkapı semtlerindeki telkitlerde yapılan tahribatlar sürekli olarak onarılırken, özellikle belirlenen kesimlerde ticaret yapanlar karşı taraftan kendilerine gelişlerin kolaylaşması için telleri tekrar tahrip ediyorlar.

Yetkililer, Kaşüstü ve Trabzon merkezde geçmişte bu tahribatlar yüzünden ölümlü trafik kazaları yaşandığına dikkat çekerek, yasalara göre suç işleyen bu kişiler hakkında adli makamlara suç duyurusu da yapıldığını, ancak yine de tahribatların devam ettiğini söylediler.

Söz konusu kesimlerde karayolları tarafından üst ve alt geçitler yapılmasına rağmen, buraları kullanmayarak karşıya geçmeye çalışanların da tahribat yaptıkları belirtiliyor.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren tel örgülerdeki bu delikleri fark etmeyen sürücüler, tel örgüler varmış gibi araçlarını kullanırken, biranda yola fırlayan kişiler yüzünden kazalara karışıyorlar.

Söz konusu tellerin bulunduğu çevrede oturanlarda Arsin, Yomra ve Trabzon Merkez’de yetkili makamlara başvurarak, çocuklarında bu deliklerden geçmeye çalıştıklarını ve buyük bir tehlike ile karşı karşıya bulunduklarını ifade ederek, tahribat yapanlar hakkında yasal işlem yapılmasını istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler