Trabzon'da Çocuk Evleri Projesi

      Vali Kızılcık, Sosyal Dayanışma ve Çocukları Koruma Derneği'nce çocuk evlerinde kalan 23 öğrenci için verilen yemekte yaptığı konuşmada, Çocuk Evleri Projesi'nin başarısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirtti.      Ev sayısının artırılması için

Trabzon'da  Çocuk Evleri Projesi

 

     Vali Kızılcık, Sosyal Dayanışma ve Çocukları Koruma Derneği'nce çocuk evlerinde kalan 23 öğrenci için verilen yemekte yaptığı konuşmada, Çocuk Evleri Projesi'nin başarısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirtti. 

     Ev sayısının artırılması için gerekli başvuruları yapacaklarını ifade eden Vali Kızılcık, şöyle dedi: 

     ''Sizlerin bugünkü başarılarınız bizim geleceğe daha ümitle bakmamızı sağlıyor. Bizler gencine, yaşlısına, kısacası insanına değer veren toplumların yaşadığını ve ilerlediğini çok iyi biliyoruz. Aileler olarak sizlerin yavrularımıza sahip çıkmanız bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Çünkü eğitim sadece bir kuruma bırakılmayacak kadar önemli bir müessesedir. Yavrularımızın 3 yıl önce yuvadan alınıp Bakanlığımızın projesi kapsamında apartman dairelerine yerleştirilmesi, fevkalade başarılı sonuçlar ortaya koymuştur. Bu sistem sayesinde yavrularımız aile sıcaklığı ve komşuluk ilişkilerini görerek büyüyorlar. Bundan sonra da uygulamalarda olan ev sayısının artırılması için gerekli teklif ve önerileri Bakanlığa sunacağız.'' 

     Dairelerde yaşayan çocukların sadece okul eğitimi almadıklarını, kişisel gelişimlerinin de sağlandığını vurgulayan Vali Kızılcık, ''Bu yavrularımızın yaşadığı evlerde annelik, ablalık görevi yürüten personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü annelik, ablalık hoşgörü gerektirir. Yavrularımızın burada sadece okul eğitimlerini almadıklarını, aynı zamanda kendi yeteneklerini de geliştirdiklerini memnuniyetle gördüm. Ben de öğrencilik hayatımda yemek yapmasını bilirdim. Kızlarımıza pilav yapıp yapamadıklarını sordum. Yaptıklarını öğrenince sevindim. Çünkü hanımefendiler pilavın tutturulmasının çok zor olduğunu söylerler. Yavrularımıza söz verdim, bir gün pilavlarını yemeye gideceğim. Çocuklarımızın aile şefkatini ve sıcaklığını hissederek büyümeleri bizim en büyük idealimiz'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel