Trabzon'da bir lojistik ve demiryolu tepkisi daha!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. Ali Osman Ulusoy’un katılmadığı toplantıya Adnan Sağlam başkanlık yaptı.Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Yönetim Kurulu üyesi Şaban Bülbül, Trabzon için önem

Trabzon'da bir lojistik ve demiryolu tepkisi daha!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. Ali Osman Ulusoy’un katılmadığı toplantıya Adnan Sağlam başkanlık yaptı.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Yönetim Kurulu üyesi Şaban Bülbül, Trabzon için önemli olan lojistik ve demiryolu konularına değinerek kamuoyunun da duyarlı olmasını istedi.

Bülbül şunları söyledi: “Trabzon’un yaklaşık 4-5 yıldır gündeminde olan demiryolu ve lojistik ile ilgili Trabzon’da giden Valimiz Recep Kızılcık ile epey bir çalışma yürütülmüştü. Lojistikle ilgili yurtdışından heyetler getirildi, projeler yapıldı, demiryolu ile ilgili platform kuruldu. Platformu kurduğumuzda Seçimlerden önce verilen sözler vardı, 2014 yılında temeli atılacak, 2018 yılında hayata geçecek ve lojistik merkez Trabzon’da yapılacaktı. Maalesef son bir ay içinde yaşanan gelişmeler bizi oldukça üzüyor. Lojistik üs hiçbir zaman gündeminde olmayan bir yere kaydı. Hatta yapılan etütlerde son derece sakıncalı görülen bir yer olan İyidere Vadisi’ne yapılıyor. Yapılabilir, bizce sakıncası yok, devlet bir yatırım yapacağı zaman bize sormuyor. Ancak devlet bir yerde yatırım yapacağı zaman bunun fizibiletisinin de en iyi şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Burada sayın Başbakanımız’a güveniyorum, çünkü hem İyidere Vadisi’ne planlanan lojistik üssün fizibilite çalışmasını en iyi şekilde yaptıracaktır, hem de diğer iyi yerleri değerlendirerek lojistik merkezi daha iyi, daha uygun bir alanda maliyeti minimize edecek ve bölgeye gerçekten katkı sağlayacak bir alanda yaptıracaktır. Bu konuda da sadece Başbakanımız’a güveniyorum” diye konuştu.
TRABZON-RİZE ARASINDA SÖYLEMLERİNE KATILMIYORUM
Lojistik üssün yapılması konusunda kamuoyunda çıkan söylemlere de değinen Bülbül, “Lojistik merkez 10 km ötede, Rize ile beraber Trabzon’un arasında gibi söylemlere maalesef bir Trabzonlu olarak katılamayacağım. Lojistik merkezin yapılmamasıyla Trabzon’un neler kaybedeceğini çok iyi etüt etmek gerekiyor. Ben bir mühendisim; 1914 yılında kurulan demiryolu platformunun ve bugün benim de yürütme kurulu üyeliği sıfatını taşımama rağmen, lojistik merkez eğer o bölgede yapılırsa, demiryolunun da oraya bağlanmalı. Kimse kendisini öteye beriye atmasın. Lojistik merkezin ayakları, demiryolu, havayolu, karayolu ve denizyoludur, yanına da bir güzel havaalanı yapılsın. Demiryolunu da oraya bağlayalım diye öneriyorum.


Bizim 2. pistte sadece söylemlerde ve seçimlerden önceki vaatlerde kalsın. Bu konuda duyarsız kalan, daha önce lojistik merkez konusunda, ‘benim bölgemde, senin bölgende yapılsın’ kavgasını yapanları da bugün açıklama yapmaya davet ediyorum. Dün bu konuda kavga edenler bugün sessiz kaldı, artık onlar sessiz kalmak için neler aldı onu da bilmiyorum. Bugün onları görüşlerini açıklamaya davet ediyorum. Trabzon kamuoyunu da lojistik ve demiryolu konusunda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler