Trabzon'da bin işçi protesto için toplandı

 Trabzon Arsin Organize Sanayi’nde çalışan yaklaşık bin işçi, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın sona erdirilmesini protesto etmek için toplandı. Bu yıl sonu itibariyle sona erecek olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinde uzama olmayacağının açıklanmasının

Trabzon'da bin işçi protesto için toplandı

 Trabzon Arsin Organize Sanayi’nde çalışan yaklaşık bin işçi, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın sona erdirilmesini protesto etmek için toplandı. 

Bu yıl sonu itibariyle sona erecek olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinde uzama olmayacağının açıklanmasının ardından, Arsin Organize Sanayi’nde çalışan yaklaşık bin işçi durumu protesto etmek için Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü önünde toplandı.
Ellerinde bulunan ‘Teşvik uzasın çarklar durmasın’, ‘Teşvik biterse bizde biteriz’, ‘Teşvik uzasın işyerimiz kapanmasın’, ‘Memleketimizi terk etmek istemiyoruz’, İşimizden olmak istemiyoruz’ şeklinde yazılı dövizler taşıdı.
 
Grup adına bir konuşma yapan Kadem Güner, 5084 Sayılı Teşvik Yasasının dörtte birlik kısmı olan SSK işveren payı desteğinin devam etmesi olduğunu belirterek, “5084 Sayılı Teşvik Yasası geri kalmış yörelerde istihdamı destek için vardı. Bu haliyle yeni çıkan 2012/3305 sayılı Teşvik Yasasına rakip olma şansı yoktur. Durum çok acildir. Zaman kalmamıştır, son haftaya girilmiştir” dedi
 
Yapılan açıklamaların ardından işçiler sessiz bir şekilde işlerine geri döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel