Trabzon'da 4+4+4 bilgilendirmesi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Eğitim Sen Trabzon şubesi Başkanı Muhammet İkinci Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl ve Merkez ilçe Başkanlığına bu yıl eğitime sokulan 4+4+4 yasası ile ilgili bilgi verdi. İkinci bilgilendir

Trabzon'da 4+4+4 bilgilendirmesi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Eğitim Sen Trabzon şubesi Başkanı Muhammet İkinci Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl ve Merkez ilçe Başkanlığına bu yıl eğitime sokulan 4+4+4 yasası ile ilgili bilgi verdi.

 
İkinci bilgilendirme seminerine CHP Trabzon İl Başkanı Yunus Karan ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve yönetimleri de katıldı. Seminerde İkinci “4+4+4 eğitim yasası çerçevesinde okula başlama yaşının 60-72 ay aralığına çekilmesinin gündemdeki ağırlığı her geçen gün artıyor. Milli Eğitim Bakanı soruna çözüm bulmak yerine bu yaş grubundaki çocukların ailelerini rapor almaya yönlendiriyor. Biz kez daha altını çizerek ifade ediyoruz. 5 yaş çocuğu zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak okula hazır değildir. Bu bilimsel gerçeklikler göz ardı edilerek 60-72 aylık çocukların okula başlamasında ısrar etmek, çocuklara yapılacak en büyük kötülük olacaktır" dedi. 
 
İkinci, "5 yaş uygulaması 1983-1985 yıllarında ülkemizde denenmiş ve olumsuz sonuçlarından dolayı vazgeçilmiştir. Çocuğun öğrenme sürecinde önemli olan mantıklı düşünme, yorumlayabilme, bir işin başından sonuna kadar bitirebilmesi 6 yaşından sonra başlar. 5 yaşında çocuklar fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır değildir. 5 yaşındaki çocukların dikkatlerini 40 dakika derse vermesi mümkün değildir. Aralarında 1.5-2 yaş farkı olan çocuklarımız aynı sınıflarda eğitim görecektir. Yaş farkı nedeniyle büyükler küçüklere göre daha başarılı olabilir. Bu nedenle 5 yaşındaki çocuklarımız okuldan soğuyabilir. 4+4+4 dayatmasının elle tutulur hiçbir yanı bulunmamaktadır. İktidar yetkilileri, eğitim öğretim başlamadan tüm okullarımızın masa, sandalye, sıra, tahta, merdiven, tuvalet ve lavabolarının yeni yasal düzenlemeye göre hazır hale getirileceğini ifade etti. Okullarımızın hazır olduğunu ifade etmek, apaçık gerçeği inkar etmektir.” Şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel