Trabzon'da 300 fidan toprakla buluştu

TEMA Vakfı Trabzon Temsilcisi Coşkun Erüz, yaptığı yazılı açıklamada, TEMA Vakfı Trabzon temsilciliğine bağlı genç ve yavru tema grupları, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği üyeleri ve gönüllü doğa severlerin oluşturduğu 200 kişilik grupla gelenekse

Trabzon'da 300 fidan toprakla buluştu

TEMA Vakfı Trabzon Temsilcisi Coşkun Erüz, yaptığı yazılı açıklamada, TEMA Vakfı Trabzon temsilciliğine bağlı genç ve yavru tema grupları, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği üyeleri ve gönüllü doğa severlerin oluşturduğu 200 kişilik grupla geleneksel fidan dikim etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Derecik Orman İşletme Şefliğinin dikim için 300 fidan temin ettiğini belirten Erüz, şöyle devam etti:

"Temin edilen 300 fidan, büyük coşku ve sevgi ile Haçka Yaylası'nda vatan toprağı ile buluşturuldu. Fidan dikim etkinliğinin 3'üncüsü Haçka Yaylası'nda, Düzköy şefliğinin ağaçlandırma sahasında gerçekleştirildi. Ana sınıfı öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, öğretmenler ile 100 üniversite öğrencisinin de katıldığı etkinlikte ara ara yağan yağmura aldırmadan her fidan toprakla buluşturuldu."

Erüz, fidan dikiminin ardından katılımcıların müzik eşliğinde horon oynadıklarını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Katılımcılar baharın coşkusunu yaşadılar. Gençler ve çocuklar emekli öğretmen Necip Saraçoğlu'nun hazırladığı uçurtmaları uçurup, ip çekme, yumurta taşıma ve elma yeme yarışı yaptılar. Yapılan eğlencenin ardından TEMA gönüllüleri bir sonraki yıl tekrar yaylada fidan dikmek için buluşmak üzere ayrıldılar."

Erüz, her geçen gün daha fazla tahrip edilmeye çalışılan doğal varlıklar ve vatan topraklarının, TEMA ve doğa-tarih gönüllüsü gençlerle korunacağına olan inançlarının tam olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel