Trabzon'da 15 belediyeye 9 Milyon 437 Bin TL!

Trabzon'da il genelinde turizm öncelikli 15 belediyeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 milyon 437 bin lira ödenek aktarıldı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, Trabzon'u merkez ve öncü şehir haline getirmek için ça

Trabzon'da 15 belediyeye 9 Milyon 437 Bin TL!

Trabzon'da il genelinde turizm öncelikli 15 belediyeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 milyon 437 bin lira ödenek aktarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, Trabzon'u merkez ve öncü şehir haline getirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu konuda özellikle belediyelere önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Bakanlık olarak belediyelere her konuda destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Bayraktar, ''Bakanlığımızca turizm öncelikli başta merkez belediyesi olmak üzere Fındıklı, Akçaabat, Yıldızlı, Maçka, Sürmene, Ataköy, Uzungöl, Şalpazarı, Yalıköy, Vakfıkebir, Dernekpazarı, Gürpınar, Çamburnu ve Geyikli belediyesine 2011-2012 yıllarında toplam 9 milyon 437 bin liralık ödenek aktarıldı. Ayrıca Trabzon'un 12 köyüne toplam 325 bin liralık ödenek gönderildi'' dedi.

-Çevre konusunda yardımlar-

Bakan Bayraktar, bakanlık olarak belediyelere çevre konusunda yardımlar da yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''2011-2012 döneminde bakanlığımızca Trabzon'daki 75 belediyeye ve il özel idaresine çöp toplama araçları, katı atıp depolama ve atık su arıtma ile kanalizasyon tesisleri için çevre katkı paylarından toplam 23 milyon 796 bin lira yardım yapıldı. Trabzon'un büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.''

-Kadastro çalışmaları-

Tabu ve kadastro çalışmalarının Trabzon'da devam ettiğini ifade eden Bayraktar, ''İlde 307 mahalle ve 475 köy olmak üzere toplam 782 birim bulunuyor. Bu birimlerden 289 mahalle ve 439 köyde kadastro çalışmaları tamamlandı, 4 birimde ise çalışmalar sürüyor, 6 birimin ihalesi tamamlanma aşamasındadır. Sorunlu kadastro haritalarının yeniden düzenlenmesi konusunda da çalışma yapılıyor '' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel