Trabzon'a 2.pist mi OR-Gİ mi?

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Trabzon Havaalanı'nın büyütülmesinin yerine Giresun ve Ordu illeri için büyük önem arzeden OR-Gİ Havaalanı'nın yapımının gündeme alınması gerektiğini belirtti.Çakırmelikoğlu, konuyla ilg

Trabzon'a 2.pist mi OR-Gİ mi?

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Trabzon Havaalanı'nın büyütülmesinin yerine Giresun ve Ordu illeri için büyük önem arzeden OR-Gİ Havaalanı'nın yapımının gündeme alınması gerektiğini belirtti.

Çakırmelikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Trabzon Havaalanı'nın yaşanan yoğunluk nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı tarafından büyütülmesinin planlandığını hatırlattı. Trabzon Havaalanı'nın büyütülmesine karşı olmadıklarını ifade eden Çakırmelikoğlu, OR-Gİ Havaalanı'nın Giresun ve Ordu için büyük önem arzetmesi nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı tarafından önceliğin buraya verilmesi gerektiğini vurguladı.

OR-Gİ Havaalanı'nın, Giresun ve Ordu'nun başta ekonomi olmak üzere her alanda gelişmesi için önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Çakırmelikoğlu," Bölgemize yatırım yapılabilmesi, işsizliğin önüne geçebilmesi, turizmin geleceği ve üniversitelerimizin ülkenin saygın eğitim yuvalarına dönüşebilmesi OR-Gİ Havaalanı'na bağlıdır. Bu çerçevede OR-Gİ olmazsa olmazımızdır. Bu nedenle Trabzon Havaalanı'nın büyütülmesi yerine önceliğin OR-Gİ Havaalanı'nın yapımına verilmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Çünkü, OR-Gİ Havaalanı'nın yatırıma dönüşmesi halinde Trabzon Havaalanı biraz daha rahatlayacaktır" dedi.

Çakırmelikoğlu, OR-Gİ Havaalanı'nın 2008 yılında yatırım programına alınacağını umut ettiklerini söyledi.

İlgili Haber:

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler