Trabzon masaya yatırıldı

Trabzon Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Van'daki depremzedeler için düzenledikleri yardım kampanyasına destek veren sivil to

Trabzon masaya yatırıldı

Trabzon Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.

Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Van'daki depremzedeler için düzenledikleri yardım kampanyasına destek veren sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve Trabzonlulara teşekkür etti.

Trabzon'dan Van'a yardım eli uzattıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Van ve Erciş'te 23 Ekim Pazar günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından, AKUT yardım ekibi ile birlikte aynı gün 2 adet kırıcı, 1 adet delici makine ile büyük bir jeneratörü bölgeye gönderdik. Daha sonra depremzedelere yardım elimizi uzatmak için yardım kampanyası başlattık. Düzenlediğimiz kampanyaya Trabzonlu vatandaşlarımız, sivil toplum örgütleri, meslek odalarımız büyük ilgi gösterdi. Toplanan yardımlar 3 tır ile Van'a gönderilerek kriz merkezine teslim edildi. Belediye eski binasında toplanan ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan kampanyada öncelikle kuru gıda, battaniye, giyecek, çocuk maması, çocuk bezi, ısıtıcılardan oluşan yardımlar ile depremzedelerin yanında olduk. Söz konusu yardımlar Erciş'in Beragam, Topraklı ve Mazman köylerinde dağıtıldı" diye konuştu.

Fatih Mahallesi'ni tanjant yoluna bağlayacak yolun yapım çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Fatih Mahallesi'ni tanjanta bağlayacak yol güzergahında bulunan 2 bin 322 metrekare arsa yaklaşık 2 milyon 900 bin liraya kamulaştırıldı. 15 metre genişliğinde olacak yolun yapım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Fatih Mahallesi sakinlerinin yol isteği çözüme kavuşacak ve bölgenin ulaşım sorununa neşter vurulmuş olacak. 2009 yerel seçimleri öncesi Fatih Mahallesi'ne yaptığımız ziyarette Fatih Mahallesi'nin Tanjant'a bağlanması bir büyük sorun olarak önümüze konulmuştu. Biz de görev süremiz içerisinde bu yolu yapacağımız yönündeki sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

Gümrükçüoğlu, daha kaliteli ve hızlı asfalt üretmek için belediyeye kazandırdıkları yeni asfalt plentinin deneme üretimine başladığını anımsatarak,

"Türkiye'nin ender plentlerinden biri olacak olan ve saatte 240 ton asfalt üretebilen yeni plent Maçka yolu üzerinde bulunun Yeşilbük köyü Kavak mevkisinde 20 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. Büyükşehire hazırlanan Trabzon'un tüm sokakları ile çevre belediyelerimize, büyükşehir olduktan sonra da tüm ilimize daha iyi hizmet verme fırsatı bulacağız. Asfalt plenti belediyemize yaklaşık 3,5 milyon liraya mal oldu" diye konuştu.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Kurbanlık satışı yapan vatandaşlar ile kurbanlık alacak vatandaşların daha rahat ortamlarda alışveriş yapabilmelerini sağlamak için Deliklitaş mevkisinde bulunan kurban satış yerinde gerekli altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Yaklaşık 20 bin metrekare alanda kurulan kurban satış yerinde ayrıca kurban kesim alanları oluşturduk. Kurban satışı yapacak vatandaşların yerleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kura ile belirlendi. Kent genelinde 18 ayrı yerde kurban kesim alanları oluşturduk" dedi.

Zağnos Vadisi üçüncü etap kentsel rekreasyon alanının yapım ihalesinin sonuçlandığını da bildiren Gümrükçüoğlu, "TOKİ ile ortaklaşa yaptığımız Zağnos Vadisi ikinci etap çalışmalarının tamamlanmasından sonra üçüncü etap yapım ihalesi tamamlandı. Zağnos Vadisi ikinci etapta yapılan 354 konutun geçici kabulleri yapıldı. Belirlenen eksikliklerin giderilmesinden ardında 15 Aralık 2011 tarihine kadar dairelerin kura çekimlerinin yapılması hedefleniyor. Bunun yanında Zağnos Burcu çevre düzenleme inşaatı yapım ihalesi TOKİ tarafından ihaleye çıkarıldı. İhale 30 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel