Trabzon karayollarına fırça

 ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İl Koordinasyon Kurulu’nda Avrasya Üniversitesi’nin girişine çakılan dubalara ateş püskürdü. Karayolları Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş’u sert bir dille uyaran Bakan Bayraktar, “Üniversite zaten ca

Trabzon karayollarına fırça

 

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İl Koordinasyon Kurulu’nda Avrasya Üniversitesi’nin girişine çakılan dubalara ateş püskürdü. Karayolları Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş’u sert bir dille uyaran Bakan Bayraktar, “Üniversite zaten can çekişiyor. Oradan hırpala, buradan hırpala nereye kadar gidecek bu böyle? Buradan sana açık olarak söylüyorum. Bu işi çözeceksiniz” dedi.
 
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü Avrasya Üniversitesi’nin giriş kapısının önüne çaktığı dubaları tüm tepkilere rağmen kaldırmayınca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın hışmına uğradı. Trabzon Valiliği’nde dün gerçekleştirilen Nisan Ayı Koordinasyon Toplantısı’nda sorunla ilgili Karayolları Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş’u sert bir dille uyaran Bakan Bayraktar, “Üniversite zaten can çekişiyor. Oradan hırpala, buradan hırpala nereye kadar gidecek bu böyle ! Buradan sana açık olarak söylüyorum, bu işi çözeceksiniz” dedi. 
 
GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI DÜZENE SOKUN
Bakan Bayraktar Avrasya Üniversitesi’ni ayakta tutmak mecburiyetinde olduklarını belirterek, “Vakıf Üniversitesi yetkililerine öğrenci sayısını soruyorum. ‘850 tane öğrencim var’ diyor. Bir vakıf üniversitesinin öğrenci sayısı 4 bin olmadan çarkını döndüremez. Yomra’dan yer verildi kampüsü yapıldı. Ben de destek veriyorum. Karayolları olarak sizin de gerekli desteği vermeniz gerekiyor. Esas yük size düşüyor. Bir tane canı bile düşünelim ama oradaki giriş çıkışları belli bir düzene sokalım. Üst düzey bürokratlar hizmetin, yatırımın önünü açmazsa bu işler yürümez. Size Trabzonlu bürokratlara önemli görevler düşüyor. Kanunlara karşı olmadan daha esnek davranmasını becerebilmelisiniz. İslam’ın da emri bu. Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız. Müslümanız hepimiz” dedi. 
 
KARAYOLLARI ANLAŞILMAZ İŞLEME İMZA ATTI
Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda söz alan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz Avrasya Üniversitesi’nin A Kapısı’nın giriş çıkışlarını dubayla kapatan Karayolları’nın anlaşılmaz bir uygulamaya imza attığını kaydetti. Bakan Erdoğan Bayraktar’ın önünde Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün uygulamasını eleştiren Rektör Karadeniz, “Üniversitemizin A Giriş Kapısı uzun bir süreden beri kapalıdır. Dolayısıyla Karayolları bize tahsis edilmiş alan üzerinde kapıları kapatarak karmaşık ve anlaşılmaz bir işleme imza atmıştır. Sayın bakanımız biraz önce konuşmasında “Bir kurum yüzde 80 faydalıysa ona sahip çıkın” dedi. Avrasya Üniversitesi çöldeki bir vahadır onun korunması gerekiyor. Karayolları kapıyı kapatırken iyi düşünmesi gerekiyordu. Şimdi yeni bir yazı daha geldi. Tahsis edilen alan kenarında bulunan duvarların yıkılması yönünde bir yazı daha aldık. Yıkmak isteniyor bir ilave sorun daha çıkarıldı. Bu problemlerin çözülmesini istiyoruz. Köprülü kavşaklarla herkesin sorunu çözülüyor. Akçaabat’ta bütün köftecilerin giriş çıkışı var anayoldan. Ama Avrasya Üniversitesi’nin TIR parkı diye tahsis edilen alana yaptığı bir çıkış nedeniyle kapısı kapatıldı. Karayolları eski köklü bir kurumdur ama bu uygulaması hiç ama hiç adil değildir. Bu bölgenin bir evladı ve rektör olarak bunu açık ve net olarak söylüyorum. Kısa sürede bu problemimizin çözülmesi için sayın bakanımızın konuya ilgi göstermesini talep ediyoruz” dedi. 
 
MEVZUAT HÜKÜMLERİNİ YERİNE GETİRSİNLER
Bunun üzerine söz alan Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş, “Üniversite bizim her şeyimiz. Bizler de bu üniversitelerden mezun olduk. Ancak bu yapılanlardan önce ilgili belediyenin kurumumuza müracaat ederek yol geçiş izni talebinde bulunması ve bu doğrultuda ruhsatlandırma işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyordu. Burada atlanan bazı mevzuat hükümleri bulunmaktadır. İnanıyorum ki bu mevzuat hükümleri yerine getirildikten sonra gerekli düzenlemeler yapılacaktır” diye konuştu. 
 
KARAYOLLARI KEYFİ OLARAK KAPATTI
Bu konuşmaya sinirlenen Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise bu ifadeler üzerine söz aldı. Sağıroğlu, “3194 Sayılı İmar Kanununa göre uygulamada o ilçenin belediyesi yetkilidir. Karayollarındaki arkadaşlar ise 2918 Sayılı Trafik kanununa göre işlem yapmaktadır. Orada kurulan cepler kaçaktır, tahsisi yoktur. Orada 2918’e göre ana yola çıkış yapıyorsak Karayolları’ndan izin almamız gerekir. Ne var ki orada biz cebe çıkış yapıyoruz. Burada açık olarak Karayolları’nın keyfi bir uygulaması söz konusudur. Oradaki üniversite ve işletmelerin yolu keyfi olarak kapatılmıştır” şeklinde konuştu. 
 
BAKAN: KARAYOLLARI AVRASYA’YA YARDIMCI OLMALI
Tarafları dinledikten sonra son konuşmayı yapan Bakan Erdoğan Bayraktar ise Karayolları’nın Avrasya Üniversitesi’ne gerekli kolaylığı mutlak surette göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Bakan Bayraktar, “TIR garajındaki TIR’lar ana yola çıkabiliyor. Bana Cahit Bey ‘TIR’lar ana yola çıkmasın diye biz o yolu kapattık’ demişti. Yani TIR’lar caddeye çıkıyor da öbür taraftan araçların yan yola çıkması engelleniyor. Düzenleme yapmak lazım. Beşikdüzü’ndeki sınırımızdan İyidere‘ye kadar artık yol şehir içi oldu.  Yolumuzda 3 km gidip bir yerleşim birimi olmayan yer yok. Karayollarının şartlarına uymak gerekiyor ama Trabzon büyükşehir oldu. Büyükşehir olmasak bile nüfusumuzun 760 bin nüfusun yüzde 80’i sahillerde yaşıyor. En uzun güneye doğru olan yerimiz Maçka çıkışıdır. Maçka’nın Gümüşhane’ye doğru giriyoruz. Trabzon’un yüzölçümü 4 bin 600 Km2’dir. Yüzölçümü küçük olan 5-6 ilden bir tanesidir. Bizim fiili duruma bakmamız gerekiyor. Millet kaçmasın diye çırpınıyoruz. Karayollarının bu arkadaşlara yardımcı olması gerekiyor. Yollara hız kesici, trafik ışıkları koyabiliriz. Bakıldığı zaman kim der 110 km sahil yolu şehir içi ana arter haline geldi. Duble şehir dışı yol değil ki. Katı kurallar koymak doğru değil. Buraya her geldiğimde yakama yapışıyorlar. Ülkenin kendi gündem şartları var. Üniversite bu başka bir şey değil ki. Biz yalvardık üniversite kuruldu. Bu üniversiteye yardımcı olacağız. Devlet elinden tutmazsa bu iş yürümez” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel